Kazananı boyutlar belirleyecek

Kazananı boyutlar belirleyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Tüketicilerin daha hafif ve ince ekran boyutuna sahip iPhone 5 ile ekranı daha geniş Galaxy S III arasında yapacağı tercih yarışın kazananını belirleyecek

Apple'ın merakla beklenen telefonu iPhone 5 ile nbsp;akıllı telefonlarda küçülme süreci de başladı. Cep telefonları ilk çıktığından devasa boyutlarıyla ceplere sığmayan cep telefonları yeni modellerle küçülmüştü. Ancak akıllı telefonların piyasaya çıkmasıyla birlikte telefonların ebatları büyüdü. Apple'ın önceki gün tanıttığı iPhone 5 ile bu süreç tekrar tersine dönmüş gibi görünüyor. nbsp;Yeni dönemle birlikte nbsp;bir çok özelliği bir birine yakın olan akıllı telefonlarda rekabetin artık boyutlarda yaşanacağı anlaşılıyor. San Francisco'da gerçekleştirdiği etkinlikte tanıtılan iPhone 5 ekran genişliği yüzde 14 artışla 3.4 inçten 4 inçe çıkarken, iPhone 4S'e göre yüzde 18 inceldi. Kalınlığı 7.6 mm'ye inen iPhone 5'in ağırlığı da yüzde 20 hafifleyerek, 112 grama indi. Apple'da daha ince ve daha hafif iPhone 5'le hedefler büyük. RBC Capital Markets'in yaptığı araştırmaya göre 21 Eylül'den itibaren 7 ülkede satışa sunulmaya başlanmasıyla birlikte yalnızca bir hafta içerisinde 10 milyon iPhone 5 satılması bekleniyor. iPhone 4S piyasaya sürüldüğünde ilk haftasında yalnızca 7 ülkede satılmasına rağmen 4 milyonu geçen bir satış rakamına ulaşmayı başarmıştı. Ancak yarışta iPhone 5'in ciddi rakipleri var. iPhone 5'in şu anki en büyük rakibi Samsung'un 3 Mayıs'ta sunduğu Galaxy S III. Geçtiğimiz hafta görücüye çıkan Nokia Lumia 920'de 'yarışta ben de varım' diyor. Ancak yarışta kazananı daha çok tüketicilerin kullanım alışkanlıkları ve boyutlar belirleyecek. nbsp;Kullanıcılar tercihlerini ya Galaxy S III'e göre boydan yaklaşık 1.3 cm, enden ise yaklaşık 2 cm daha kısa olan, aynı zamanda 11 gram daha hafif olan iPhone 5'ten yana ya da ekran boyutu iPhone 5'e göre daha büyük olan ve daha fazla çözünürlük sunan Galaxy S III'ten yana kullanacak. Yani "ben hafif telefon isterim" diyenlerle "cep telefonundan internete girerken ekran büyüklüğü benim için önemli" diyenlerin vereceği karar yarışın kazanan tarafını belirleyecek.

Kazananı boyutlar belirleyecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...