Atina'da öğrenciler polisle çatıştı

/ Kaynak: AA
Atina'da öğrenciler polisle çatıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'da 2008 yılı 6 Aralık akşamı Atina'da polis kurşunuyla 15 yaşında yaşamını yitiren Aleksis Grigoropulos'un anısına polis şiddetine ve yoksuluğa karşı yürüyüşler düzenlendi.



Sol gruplar ve öğrenciler tarafından gün boyu yapılan protestolar çerçevesinde Yunan Antikapitalist Sol Cephe (ANTARSIA) ve ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) gençlik kolları tarafından Panepistimio Meydanı'nda akşam saatlerinde geniş çapta bir gösteri düzenlendi.

Göstericiler parlamento binasının önünden geçip Grigoropulos'un vurulduğu Eksarhia semtine yürüdü. Eksarhia'da kendilerini ''anarşist'' olarak tanımlayan bir grup gösterici çöp tenekelerini ateşe verdi, taş ve molotofkokteylleriyle polise saldırdı.Polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi.

Atina'daki gösterilerde 35 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin ise tutuklandığı belirtildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteriler dolayısıyla 5 bin polis görev yaptı. Bu arada, Grigoropulos'un, Eksarhia semtinde vurulduğu noktada gencin okul arkadaşları tarafından akşam saatlerinde bir anma töreni yapıldı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Atina'nın yanı sıra Selanik'te düzenlenen yürüyüşte yüzlerce orta ve lise öğrencisi polise taş ve molotofkokteylleriyle saldırdı. Polisin göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahale ettiği olayda 10 kişi gözaltına alındı. Aleksis Grigoropulos'u vuran polis, 2010 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...