Çiçek ile Arınç arasında muhtıra tartışması

Çiçek ile Arınç arasında muhtıra tartışması

Politika Haberleri

Teröre Karşı Ulusal Mutabakat metni açıklayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 11 maddelik metin için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "muhtıra" sözcüğünü kullanmasını, "Demokrasilerde muhtıra olmaz. Ben görüşlerimi açıkladım; katılan olur, katılmayan olur" sözleriyle değerlendirmişti. Arınç, bugün bu sözlere cevap verdi ve "Ben sivil anlamında bir muhtıradan başka kelimeleri de yanına koymak suretiyle bahsediyorum. Muhtıranın sivil anlamı da hatırlatmak demektir" dedi.

Teröre Karşı Ulusal Mutabakat metni açıklayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 11 maddelik metin için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "muhtıra" sözcüğünü kullanmasını, "Demokrasilerde muhtıra olmaz. Ben görüşlerimi açıkladım; katılan olur, katılmayan olur" sözleriyle değerlendirmişti. nbsp;Arınç, bugün kameraların karşısına geçti ve bu sözlere cevap verdi. nbsp;Arınç, "Sayın Meclis Başkanı, sivil bir şahsiyettir, millet iradesinin tecelli ettiği parlamentonun başkanıdır. Ona muhtıra kelimesini kullanmanın elbette bir siyasi anlamı olmadığını kendileri bilir, çünkü o da zengin bir Türkçe ile konuşur" dedi. nbsp;

##tgvideo##


MUHTIRANIN SİVİL ANLAMI HATIRLATMAKTIR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Muhtıranın sivil anlamı da hatırlatmak demektir. Nasıl bildiri Türkçe ise; nasıl açıklama Türkçe ise; nasıl mutabakat metni Türkçe ise; muhtıra da hatırlatmak anlamında öyle bir Türkçedir. Ama zihinlere öylesine yerleşmiş ki; askeri anlamda verilen muhtıralar veya siyasi anlamda verilen muhtıralar; bizimkiler hazır ola geçmek durumunda kendilerini mecbur hissettiler. Bu bir cehalettir; bu cehaleti deşifre etmek istiyorum. Gazetecilerden, siyasetçilerden ricam 'muhtıra' kelimesini duyduğunuz zaman tüyleriniz diken diken olmasın, şartlanmışlık refleksiyle böylesine saçma sapan tepkiler de vermeyin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...