Çağlayan: Balatalardan koku gelmeye başladı

- Güncelleme:
Çağlayan: Balatalardan koku gelmeye başladı

Ekonomi Haberleri

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Benim tahminim yüzde 6 civarında bir enflasyonla Türkiye bu yılı kapatacaktır" dedi.

Merkez Bankası'nın ekonomiyi soğutma tedbirlerini yönelik aldığı kararları da eleştiren Çağlayan, şunları söyledi; "Büyümeyi daraltıcı etkilerin ve politikaların yumuşatılması gerekiyor. Sürekli ayağı frende olan bir aracın yol alması mümkün değildir. Sürekli ayağınızı frene basarak sadece fren balatalarını bitirir diske zarar vermeye başlarsınız. Şu anda balatalardan koku gelmeye başlıyor. Gaza da basmak gerekiyor. Türkiye mutlaka yüzde 4'ün üzerinde büyüme performansını gerçekleştirmek zorunda. Tedbir olsun ama yolumuza da devam edelim."

##tgvideo##

Faiz koridorunun daraltılmasının son derece önemli bir mesaj olduğunu söyleyen Çağlayan, "İki ay önce söylemeye başlamış olduğum bu konu gündeme gelmiş. İnşallah dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıkmaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...