Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak'ta PKK operasyonu: 87 gözaltı

/ Kaynak: İHA
Şırnak'ta PKK operasyonu: 87 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ta güvenlik kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'ne (DYGM) yönelik gerçekleştirilen operasyonda 87 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ta güvenlik kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'ne (DYGM) yönelik gerçekleştirilen operasyonda 87 kişi gözaltına alındı. nbsp;
Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il merkezi, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde terör örgütü adına çeşitli faaliyetlerde bulundukları, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri ve okul yakma eylemi gerçekleştirdikleri açık kimlik bilgileriyle tespit edilen örgütün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) üyesi şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, "5 Ekim ve 27 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen 15 ayrı planlı operasyon kapsamında 87 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan 31 şahıs çıkarıldıkları ilgili mahkemece tutuklanmış, 7 şahıs hakkında mahkemece adli kontrol kararı verilmiş; diğer şahıslar ise ilgili mahkeme ve cumhuriyet savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...