Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akaryakıta 'vergi' zammı

- Güncelleme:
Akaryakıta 'vergi' zammı

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

Maliye Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı. Buna göre akaryakıtta litre başına 30 kuruş vergi zammı yapılırken, rakıda 11 TL, vokta ve cinde ise 12 TL'yi bulan oranlarda vergi zammı yapıldı.

FİYATLARA HEMEN YANSIDI, BENZİNE 26 KURUŞ ZAM GELDİ

nbsp; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli 3 sayılı listenin A cetvelinde yer alan bazı malların asgari maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. nbsp;
nbsp; Buna göre, litrede alınan asgari maktu vergi tutarı şöyle belirlendi: nbsp;
nbsp; Malttan üretilen biraların 0,53 liradan 0,62 liraya, taze üzüm şarabı (kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil); üzüm şırası (20.09 pozisyonunda yer alanlar hariç) 2,94 liradan 3,44 liraya, köpüklü şaraplar 19,82 liradan 23,19 liraya, Vermut ve diğer taze üzüm şarapları (bitkiler veya kokulu maddelerle aromalandırılmış) 27,18 liradan 31,81 liraya, alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 18 veya daha az olanlar 21,58 liradan 25,25 liraya, Fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut şarabı, bal şarabı gibi), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan fermente edilmiş içeceklerin karışımları ve fermente edilmiş içeceklerle alkolsüz içeceklerin karışımları 2,94 liradan 3,44 liraya, alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 22'den fazla olanlar, alkol derecesi ne olursa olsun tağyir (denatüre) edilmiş etil alkol ve damıtım yoluyla elde edilen diğer alkollü içkiler ile alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 80'den az olan tağyir edilmemiş etil alkol; damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkiler, likörler ve diğer alkollü içecekler 87,12 liradan 102,12 liraya, üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması yolu ile elde edilen alkollü i çkiler 83,16 liradan 97,16 liraya, Cin ve Geneva ile votka 69,30 liradan 81,3 liraya, muhtevası 2 litreyi geçmeyen kaplarda olanlar, muhtevası 2 litreyi geçen kaplarda olanlar, likörler ve diğerleri 87,12 liradan 102,12 liraya, rakı ise 66 liradan 77 liraya yükseltildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...