NATO: Türkiye'ye desteğe hazırız

NATO: Türkiye'ye desteğe hazırız

GÜNDEM Haberleri

Çağrımız üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi, Türkiye'ye her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı; Suriye'ye saldırgan eylemlerine ve uluslararası hukuk ihlallerine derhal son vermesi uyarısı yaptı.

nbsp;NATO Konseyi, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesinin ardından Türkiye'nin yaptığı çağrı üzerine Brüksel'de büyükelçiler düzeyinde olağanüstü toplandı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen başkanlığında yapılan toplantıda, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Haydar Berk, Suriye-Türkiye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili müttefik ülkelerin temsilcilerine bilgi verdi. NATO Konseyi, olağanüstü toplantının ardından Türkiye'ye her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı. NATO Konseyi, Suriye'yi şiddetle kınadı, güvenliğin bölünmezliği ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde Türkiye'nin yanında olduğunu bildirdi. Suriye'ye saldırgan eylemlerine ve uluslararası hukuk ihlallerine derhal son vermesi uyarısı yaptı.

SURİYE'YE UYARI
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, NATO'nun Türkiye'ye desteği vurgulanarak, "Suriye rejiminin NATO'nun güneydoğu sınırlarına yaptığı son agresif saldırılar, Washinton Antlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi'nde görüşülmüştür. Türkiye sınırında 5 kişinin ölümüne yol açan son olay, tüm müttefiklerde büyük endişe ve kaygı uyandırmış, ayrıca tüm üyelerce şiddetle kınanmıştır. Müttefikler, bu konuda Türkiye'nin yanında durmaya devam etmekte ve bu saldırılara hemen son verilmesini talep ederek Suriye rejiminin uluslararası hukuka uygun hareket etmesini istemektedirler" denildi. nbsp;NATO'yu kuran 1949 tarihli Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi, üye ülkelerden herhangi birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiği görüşüne sahip olması halinde tüm üyelerin istişareler yapmasını öngörüyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...