Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ormanda kaybolan yaşlı kadın 20 saatte bulundu

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Ormanda kaybolan yaşlı kadın 20 saatte bulundu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesinin Yeşilöz köyünde mantar toplamaya gittiğini söyleyerek evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 80 yaşındaki kadın, 20 saat sonra jandarma tarafından sağ bulundu.

Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesinin Yeşilöz köyünde mantar toplamaya gittiğini söyleyerek evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 80 yaşındaki kadın, 20 saat sonra jandarma tarafından sağ bulundu. nbsp;
Demirtaş beldesi Yeşilöz köyünde torunlarının yanında kalan Ayşe Mercan, dün öğle saatlerinde ormana mantar toplamaya gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Yaşlı kadının akşam olmasına rağmen gelmemesi üzerine ailesi ve köylüler ormanlık alanda bir süre Ayşe Mercan'ı aradı. Arama çalışmalarından sonuç alamayan ailenin jandarmaya başvurması üzerine jandarma arama kurtarma timi ve Antalya'dan gelen Kurtarma ekibi çalışma başlattı. Jandarma ve Arama Kurtarma ekibi ormanlık alanda kadını bulabilmek için dedektör köpeklerle gece saat 22:00 sıralarına kadar arama yaptı. Havanın iyice kararmasıyla arama çalışmasına son veren ekipler sabah saatlerinde olaydan 20 saat sonra Ayşe Mercan'ı bir ağacın yanında yerde yatarken buldu. Ayaklarına poşet geçiren ve bez parçalarını bacaklarına saran Ayşe Mercan'ın sağlıklı olduğu belirlendi. Bulunduğu alandan jandarmalar eşliğinde Demirtaş İlköğretim Okulu bahçesine getirilen Mercan, burada ambulansa alınarak Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayşe Mercan acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisine sevk edildi. Mercan, basın mensuplarının "Ayşe nine, iyi misiniz" sorusuna "iyiyim", "üşüyormusun" sorusuna ise "üşüyorum" diye yanıt verdi.
Acil Servis Uzman Doktoru Mehmet Hüsamettin Akküçük, Ayşe Mercan'ın genel sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ayşe Mercan dün mantar toplarken yolu bulamayarak kaybolmuş, ıslanmış, geldiğinde vücut ısısı düşüktü üşüdüğü için, genel durumu iyi, konuşuyor, emirlere yanıt veriyor. Dizlerinde çizik var, bir kaç kez düşmüş gibi görünüyor. Kendi imkanlarıyla bez ve poşet parçalarıyla ayaklarını sarmış."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...