Van'da yaralanan polis şehit oldu

/ Kaynak: AA
Van'da yaralanan polis şehit oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hastanenin acil servisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan polis memuru, şehit oldu. Şehit polis memuru Tuncay Akyüz'ün cenazesi, düzenlenin törenin ardından memleketi Osmaniye'de defnedildi. Törende şehidin eşi Kübra Akyüz, 3 aylık kızı Zeynep ile yürekleri dağladı.

Van'da hastanenin acil servisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan polis memuru, şehit oldu. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis bölümündeki polis noktasında görev yaparken kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanarak ameliyata alınan polis memuru Tuncay Akyüz, kurtarılamadı.

##tgvideo## nbsp;

Şehit polis memuru Tuncay Akyüz'ün evli ve 3 aylık bir çocuğu olduğu öğrenildi. Saldırı haberi üzerine Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan ve çok sayıda polis hastaneye geldi. Bazı polis memurları gözyaşlarını tutamadı. nbsp;Şehit olan polis memurunun eşi, evinden ambulansla hastaneye getirildi. Hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, polis odası kapısında bekleyen Tuncay Akyüz'ün, arkasından yaklaşan ve gömleğinin altında sakladığı silahla ateş eden saldırgan tarafından şehit edildiğini belirledi. nbsp;Emniyet güçleri, güvenlik kamerasına yansıyan ve eşkali belirlenen saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Şehit polis memuru Tuncay Akyüz'ün cenazesi, düzenlenin törenin ardından memleketi Osmaniye'ye gönderildi. Törende şehidin eşi Kübra Akyüz, 3 aylık kızı Zeynep ile yürekleri dağladı. Bitkin olduğu gözlenen şehidin eşini, tören boyunca kadın polisler ve yakınları teselli etti. Kübra Akyüz, eşinin peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaştığını belirterek, "Benim eşim şehitlik mertebesine yükseldi, başka bir şey istemiyorum. Rabbim onu en yüksek mertebeye yükseltti. Ben daha ne isteyebilirim ki. Kimseyi güldürmeye niyetim yok" ifadelerini kullandı. nbsp;

DUALARLA DEFNEDİLDİ
Şehit polis Tuncay Akyüz'ün (26) cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi. Gaziantep'ten karayolu ile Bahçe ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki baba evine getirilen şehit Polis Memuru Tuncay Akyüz'ün cenazesi, helallik alınmasının ardından Ağcabey Camisi'ne götürüldü. Cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin bazı yakınlarının tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü görüldü. Törende şehidin eşi Kübra Akyüz, babası Nafiz Akyüz ve annesi Şadiye Akyüz taziyeleri kabul etti. 3 aylık kızı Zeynep'le törene katılan şehidin eşi Kübra Akyüz'ü tören boyunca kadın polisler ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin babası Nafiz Akyüz, "Seni vuranların elleri kırılsın. Gencecikti yavrum" diyerek şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin annesi Şadiye Akyüz ise 3 erkek çocuğu daha olduğunu hatırlatarak "Yavruma 3 tane daha babayiğit geliyor" diyerek duygularını dile getirdi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...