Erdoğan: Bizim çocuklarımız zekidir

Erdoğan: Bizim çocuklarımız zekidir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Eğitimde bu yıl seçmeli ders uygulamasını başlattık. Bunu da bilmezler. Bunların kitabında seçmeli ders yok. İstersen göndermezsin. Seçmeli ders bu. Sen istersen gönderme ama gönderecekler seni rahatsız etmesin. Niye rahatsız ediyorsun" dedi. 66 ay eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, "66 ay deyip geçme. Bizim çocuklarımız zekidir. Hiç endişe etmiyoruz. Bir an önce hayata katılımlarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Medyaya da yüklenen Erdoğan, "Terörle mücadele, boğaza karşı keyif çatıp ahkam kesmeye benzemez. Benim Mehmedim, siperde, gözünün önünde eşi var, anası var, babası var, yeni doğmuş çocukları var, nişanlısı var eli tetikte, canı burnunda bekliyor, İstanbul'dan beyefendiler, o Mehmed'in Genelkurmay Başkanı'nın ayakkabısının altıyla uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir, nasıl bir sorumsuzluktur" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı'nda konuştu. "Sayın Numan Kurtulmuş'a ve şu anda feshedilmiş HAS Parti'de birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarına 'AK Parti'ye, AK Parti çatısı altına, yuvanıza hoş geldiniz' diyorum" diyen Erdoğan, hem muhalefete hem medyaya sert eleştirilerde bulundu.

KURTULMUŞ RESMEN AK PARTİ'DE

AK Parti'nin omuzlarında taşıdığı misyonun, yüzlerce yıllık büyük ve kadim bir medeniyetin ruhuyla şekillendiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Bu hareket, bu dava, kökü derinlerde olan, kökü medeniyetimizle yaşıt olan, medeniyet tarihimizdeki ruhu, ilhamı, ilkeleri, vizyonu ve bu noktada o misyonu üstlenmiş bir davadır. Biz, aslında büyük bir çınarın dallarıyız. Bu büyük çınarın, bu görkemli dava çınarının kökü aynı topraktadır, dalları da aynı gök kubbenin altındadır. Bizim, köklerimizden o tevarüs ettiğimiz gıda, köklerimizden beslendiğimiz kaynak aynıdır. Aslında bugün, işte bu salonda yaşanan bu buluşma, aynı çınarın dallarının, aynı kökten beslenen dava kollarının kucaklaşmasıdır. Bugün de, yarın da, AK Parti'nin hizmet sevdasını, AK Parti'nin vatan, memleket sevdasını anlamayanları, anlamak istemeyenleri, biz hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz."

##tgvideo## nbsp;

MÜSLÜMANLARIN BAŞINDA BOZA PİŞİRİLEMEZ
İslam karşıtı "Müslümanların Masumiyeti" filmini ve sonrası yaşanan olayları değerlendiren Erdoğan, "Bir dinin peygamberine hakaret etmek, bir dinin kutsallarına, bir milletin, bir toplumun en kutsal değerlerine aleni hakaret etmek, düşünce özgürlüğü kategorisinde asla değerlendirilemez. İslam Peygamberine, her ne yolla olursa olsun hakaret edilmesini, ardından da adeta Müslümanların başı üzerinde boza pişirilmesini de sineye çekemeyiz. İslam coğrafyasında, protestolar, evet, ölçülü olmak durumundadır; ama Batı da İslamofobia karşısında artık samimi, kararlı bir duruş sergilemelidir. Batı devletlerinin İslam karşıtı, Müslümanları rencide edecek girişimler karşısında yeterli hassasiyeti göstermesi halinde, pek çok sorunun önüne zaten geçilmiş olacak. Hangi gerekçeyle olursa olsun, bir Müslüman'ın masum bir cana kıyması, tek başına infaza, tek başına yargısız infaza girişmesi, bizim asla ve asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir" dedi. nbsp;
nbsp; nbsp;
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN OYUNUNU BOZDUK nbsp;
Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Terör, AK Parti dönemine kadar, maalesef, şiddeti kullanarak, görünürde sadece şiddet üretiyormuş gibi görünerek, Türkiye'de siyasete, idareye, sosyal hayata, ekonomiye ve uluslararası ilişkilere etki etmiştir. Maalesef, geçmişte iktidarlar bu oyunu bozamamıştır. Terörün siyaseti şekillendirmesine asla müsaade etmeyiz. Şu anda, terörü arkasına alarak muhalefet yapan partilere rağmen, bu basiretsizliğe rağmen, bu fırsatçılığa rağmen, AK Parti tek başına da kalsa bu mücadeleyi sürdürmektedir."
nbsp; nbsp;
SEÇMELİ DERSTEN RAHATSIZ OLDULAR
Bu yıl Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı derslerinin okutulacağına işaret eden Erdoğan, "Eğitimde bu yıl seçmeli ders uygulamasını başlattık. Bunu da bilmezler. Bunların kitabında seçmeli ders yok. Başta Kur'an-ı Kerim ve Peygamberin hayatı olmak üzere veliler ve öğrenciler bir dizi seçenek arasından bunları görebilecek. Ama bundan çok rahatsız oldular. İstersen göndermezsin. Seçmeli ders bu. Sen istersen gönderme ama gönderecekler seni rahatsız etmesin. Niye rahatsız ediyorsun. Bunların böyle bir derdi olmasaydı bunlar AK Parti ile beraber MHP ile beraber 'ne demek canım biz de böyle düşünüyoruz' deyip yola koyulurlardı. Kürtçe de seçmeli dedik. Bakalım ne kadar talep olacak" diye konuştu. nbsp;

66 AY DEYİP GEÇME
66 ayı dolduran çocukların okula başlamasına yönelik eleştirilere de cevap veren Başbakan, şunları kaydetti: "İlkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesi de onları rahatsız etti. Gösteriler yaptılar, ne oldu? Bundan önce rapor alanların oranı nbsp;yüzde 3'tü, şimdi yüzde 4. Yanlış yoldasın, kendine çeki düzen ver. 66 ay deyip geçme. Bizim çocuklarımız zekidir. Hiç endişe etmiyoruz. Bir an önce hayata katılımlarını istiyoruz. 13 yaşında babası 'gel Osmanlı'nın başına geç' denilen Fatih Sultan Mehmet'i kalkıp da 13 yaşındaki evlat 'Ben daha 13 yaşındayım. Bunu yapacak noktada değilim. Sana emrediyoruz gel devletin başına geç' diyor. O çocuk bir karanlık çağı kapatıyor. Benim öğretmenimin her şey paradır diye bir bakışı yok. Onlara göre öğrenciler birer zenginliktir."

MEDYAYA: OKŞAYACAK MIYDIM SİZİ
Medyaya da yüklenen Erdoğan, "Diyorlar ki Başbakan medyaya çok saldırıyor. Ne yapacaktım okşayacak mıydım sizi? Elbette eleştiri olacaktır ama yeri ve zamanı vardır. Bir kez daha söylüyorum. Terörle mücadele boğazda manzara izlemeye benzemez. Benim Mehmedim, siperde, gözünün önünde eşi var, anası var, babası var, yeni doğmuş çocukları var, nişanlısı var eli tetikte, canı burnunda bekliyor, İstanbul'dan beyefendiler, o Mehmed'in Genelkurmay Başkanı'nın ayakkabısının altıyla uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir, nasıl bir sorumsuzluktur? Bu nasıl bir gaflettir? Bu asker de polis de korucu da AK Parti'nin değil Türkiye Cumhuıriyetinin evlatlarından oluşuyor. Yere düşen şehit bu milletin evladıdır. Herkes teröre teslim olsa da biz olmayacağız. Kimin hangi hesabın içinde olduğunu milletim görsün. Şehit haberleri geldikçe AK Parti yıpranıyor diyerek ellerini ovuşturanları halkımız görsün" dedi.

AYGÜN'DEN ÇİÇEK ÇOCUKLARI MUAMELESİ
Erdoğan, PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan CHP'li Milletvekili Hüseyin Aygün için ise şu ifadeleri kullandı: "CHP arkasına terörü almış iktidarı eleştirmeye çalışıyor. Arkadaşlarına bakıyorsunuz ayrı tellerden çaldılar. Bir tanesini kaçırdılar, 2 gün sonra bıraktılar. Kendisini kaçıranlara çiçek çocuk muamelesi yaptılar. O çiçek çocuklar alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit etti. nbsp;
CHP ne diyor size çok farklı belgeler açıklayacam diyor. Ne çıktı ortaya değerli kardeşlerim; tavşan çıktı. Bunların yaptığı bu. Genel başkanı çıkıyor o da ayrı telden çalıyor. Bunlar hep dağdan gelen bilgiler. Bunların nereden geldiğini biliyoruz. CHP'de kimi dinleyeceğimizi bilemiyoruz artık inanın borsada bile bu kadar iniş çıkış olmuyor. Erken kalkan mikrofonun önüne geçiyorlar. 40 yamalı bohça. Ankara'da İstanbul'da Hakkari'de ayrı dil. Oslo belgeleri diye elinizde salladığınız belgeler Sosyalist Enternasyonel'de altına imza attığınız metni perdeleyemez. 7-8 ay önce gazetelerde yayınlanmış sözde belgeleri kimlerin CHP'ye servis ettiğini açıklasınlar. nbsp;CHP'nin bu gafletini bu aymazlığını bu millet unutmayacaktır. Tarih CHP'nin kendi şahsi hisleri için aynı kulvardan koştuğunu nasıl sahte belgelerle halka zarar verdiğini tarih yazacaktır." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...