Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rehin alınan gazetecileri muhalifler kurtardı

/ Kaynak: AA
Rehin alınan gazetecileri muhalifler kurtardı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'de görev yapan ve bir haftadır kendisinden haber alınamayan Türk gazeteci Aziz Akyavaş ile beraberindeki 3 yabancı gazeteci serbest bırakıldı.

Suriye'de Esed güçleri tarafından rehin alınan aralarında Türk gazeteci Aziz Akyavaş'ın da bulunduğu, ABD'li Karıstra, Harrısengel ile Ürdünlü Balluz, muhalifler tarafından kurtarıldı.
Suriye'de kaçırılan aralarında Türk gazeteci Aziz Akyavaş'ın da bulunduğu ABD'li ve Ürdünlü 4 basın mensubu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye ulaştı.
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda gerekli işlemleri yapılan 4 gazetecinin arasında bulunan Akyavaş, çok yorgun olduklarını ve bu nedenle açıklama yapmayacaklarını söyledi.

##tgvideo##



Kendilerini muhaliflerin kurtardığını ve onların yardımıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldiklerini ifade eden Akyavaş, ''Gözlerimiz bağlıydı, nelerin yaşandığını bilmiyoruz. Fiziksel şiddet görmedik ama psikolojik şiddete maruz kaldık'' dedi.
ABD'li gazeteciler John And Ward Karıstra, Rıchard Harrısengel ile Ürdünlü Muhammed Jamal Balluz da, Suriye'de Esed birliklerinin kendilerini alıkoyduklarını, 5 günlük esareti bir an önce unutmak istediklerini kaydetti.
Zor 5 gün geçirdiklerini ve Türkiye'yi çok sevdiklerini ifade eden gazeteciler, dinlenmek istediklerini belirtti.



GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...