Diyarbakır'da dev operasyon

/ Kaynak: İHA
Diyarbakır'da dev operasyon

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçe kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlar hava destekli devam ediyor.

Kulp ilçesi ile Muş arasında teröristler tarafından döşenen 80 kilogram patlayıcının bulunarak imha edilmesinin ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Şenyayla, Darabi ve Kozme bölgesinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda saklanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan sürdürülen arama tarama çalışmalarına havadan da helikopterlerle destek verildiği belirtildi.
Öte yandan, Lice ilçesi Yeşilburç ve Hedik köyleri kırsalında bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine bölgede operasyon başlatıldı. Kulp ve Lice ilçesinde yürütülen operasyonlara Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası pistinden kalkan helikopterler de havadan destek veriyor.
Son zamanlarda teröristler tarafından askeri araçlara yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırıları önlemek için ilçe ve kırsaldaki karakollardan üs bölgelerine sevkıyatlar araçlar yerine helikopterlerle yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı dolayısıyla izne gitmek üzere ayrılan askerler görev yaptıkları karakollardan helikopterlerle Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası'na taşındı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...