5 liraya sucuk devri kapanıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
5 liraya sucuk devri kapanıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

1 Mart'tan itibaren, içerisine et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve soya ilave edilen sucuk, pastırma ve köfte satılamayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek maksadıyla hazırlanan ''Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği'' Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Mart 2013'te uygulanmaya başlanacak düzenlemeye göre, kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek ancak kırmızı etler ve kanatlı etler kendi içinde karıştırılabilecek. Fermente ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddelerle soya ve soya ürünleri ilave edilemeyecek. Böylece piyasada sıkça karşılaşılan "5 liraya sucuk"" satışının da önüne geçilmiş olacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...