Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık çok oluyoruz!

Artık çok oluyoruz!

DÜNYA Haberleri

Müslümanların sayısı 40 yılda 3 kat artarak 1.5 milyara ulaştı ve hristiyan nüfusunu yakaladı.

1973'te 500 milyon olan dünya Müslüman nüfusu, son çeyrek asırda üçe katlanarak ilk defa Hıristiyanların nüfusunu geride bırakıp 1.5 milyar geçmesi Vatikan'ı telaşlandırdı. Vatikan'da 226 din adamının katıldığı toplantıda, Türk bayrağını kullanarak gösterilen video görüntüleri ile İslam'ın kısa süre içinde dünyanın en büyük nüfusuna sahip dini olacağını öne sürülerek mülteci akımının durdurulması istendi. Avrupa'da Müslüman nüfus sayısını yaklaşık 50 milyon olarak gösteren videoda, Müslüman nüfusunun hızla arttığı, Hıristiyanların doğum oranlarının ise gittikçe düştüğü ifade edildi. Vatikan'da Adalet ve Barış Kongregasyonu Bakanı Kardinal Peter Turkson'un izlettiği 'İslam karşıtı' ifadeler içeren 7 dakikalık videoda, 2026 yılında Avrupa'nın Müslümanlara karşı azınlığa düşeceği, 39 yıl sonra Fransa'nın bir İslam ülkesi olacağını öne sürülüyor.
Medyanın büyük ilgi gösterdiği toplantıda Fransız Le Figaro gazetesi Turkson'un Papa'dan izin almadan böyle bir videolu toplantı yapamayacağını ve din adamlarına izletemeyeceğini ileri sürdü. Kardinallere konuşan Turkson, "Şu an izleyeceğiniz video Avrupa kıtasının demografik değişimini küresel olarak anlatıyor. Bugün tanıdığımız Avrupa 2026 yılına kadar artık var olmayacak gibi ve özellikle Müslüman mültecilerin akınıyla belki de ortadan kalkacak. Bunun için mültecilerin gelmesini engellememiz gerek" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...