Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyada bu arabadan daha pahalısı yok

Dünyada bu arabadan daha pahalısı yok

TEKNOLOJİ Haberleri

Çok nadir bulunan bir McLaren F1 araba, rekor fiyattan satıldı.

3,5 milyon sterlinin (5,5 milyon dolar, 10 milyon TL) üzerinde bir fiyattan satılan araba, dünyanın en pahalı arabası oldu.

Araba İngiltere'de Derbyshire'daki oto galerici Tom Hartley Jr. tarafından satıldı. Hartley, arabayı kimin aldığını ve tam olarak kaça satıldığını açıklamadı. Galerici, arabanın "3,5 milyon sterlinin üzerinde" bir fiyattan satıldığını söylemekle yetindi. Bu da arabayı dünyanın en pahalı arabası yapıyor. Araba, yepyeni bir Bugatti Veyron alınabilecek paranın 3,5 katı fiyattan satıldı. nbsp;

Son zamanlarda araba koleksiyoncuları F1'lere büyük rağbet gösteriyorlar. Bu yüzden arabaların fiyatı roket hızıyla artıyor. Hartley de "McLaren F1'in şimdiye kadar yapılmış en iyi araba olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Efsanevi McLaren F1'lar, bir İngiliz firması tarafından 1993 ila 1998 yılları arasında üretildi. 3 koltuklu spor arabanın şoför koltuğu da ortada bulunuyor.

6,1 litre, 12 silindirli motora sahip araba 627 beygir gücünde. Arabanın azami hızı saatte 390 km. Arabalardan sadece 64 adet üretildi. nbsp;

Mr Bean karakteriyle ünlü İngiliz komedyen Rowan Atkinson da F1 sahibi ünlülerden. Atkinson, F1'i ile 2 kere kaza yapmayı başardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...