Dert 1 değil 1000

Dert 1  değil 1000

FUTBOL Haberleri

A Milli Takım Dünya Kupası eleme grubunda kötü bir performans sergiledi ve daha dördüncü maçında havlu attı. Bu çöküş için birçok sebep sayılabilir. İşte onlardan bazıları...



1- Yabancı sayısı
G.Saray'ın sağ beki Eboue, Beşiktaş'ın Hilbert, Trabzon'un Celutska, F.Bahçe'nin Gökhan Gönül, o da sakat... 18 takımlı Süper Lig'in 13 tanesinin kalesini yabancılar koruyor. Hemen her mevki için aynı tartışma yapılabilir. Yarıdan fazlası yabancı oyuncu ile sahaya çıkan takımlar nasıl alternatif üretecek Mili Takıma? 2- YARDIMCI MESELESİ Zaten kendi futbol geçmişi çok parlak olmayan teknik direktör Abdullah Avcı, yardımcılarını da çalıştırıcılıkta tecrübesi sıfır isimlerden seçince, bu noktada da "yardımsız" kaldı. Okan Buruk, Tayfun Korkut, Haluk Güngör ve İbrahim Menderes'ten Sepp Piontek- Fatih Terim veya Şenol Güneş-Ünal Karaman ilişkisini beklemek zor.3- İDARECİ SORUNU Milli Takımdan sorumlu bir idareci olmalıydı. Ama şimdiki gibi kimsenin tanımadığı Selim Koray değil de, geçmişte Ayhan Bermek gibi, Levent Kızıl gibi hatta Can Çobanoğlu gibi futbolcuların sevip "açıldığı" abi-arkadaş türü bir isim bulunmalıydı.4- KALECİ ALTERNATİFİ 3-2 yenildiğimiz Finlandiya maçında Rüştü'nün yerine kaleye geçen Cenk Gönen hatalı gol yedi. Sonra Mert Günok geçti kaleye... O da 2-0 mağlup olduğumuz Avusturya maçında hata yaptı. Tolga Zengin sakatlandı. Abdullah Avcı Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak'ı kadroya almadı. Alternatifsiz Volkan Demirel ise Romanya maçından sonra Macaristan'da da hatalı goller yiyerek saç baş yoldurdu.5- GURBETÇİLER Hiddink'in yardımcılarından kendisi de gurbetçi olan- antrenör Fuat Usta, "Mili Takımda yerli-gurbetçi ayrımı hep vardı. Çünkü gurbetçiler daha 'rahat' hareket ediyor. Hocaya saygı, kaptana saygı, böyle şeylere değil sadece görevlerine bakıyor" dedi hafta içinde... Bu Milli Takımın da ağırlıklı olarak gurbetçi (Hamit Altıntop, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Nuri Şahin, Mehmet Ekici, Tunay Torun, Sercan Sararer, Gökhan Töre, Kerim Frei, Jem Paul Karacan, Mevlüt Erdinç) isimlerden oluştuğu dikkate alınırsa...6- SAKATLIKLAR Milli Takımdaki sakatlıklar ise ayrı bir araştırma konusu... Abdullah Avcı'nın "banko" on birinden Arda Turan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Burak Yılmaz ve Milli Takımın yokluğuyla tartışılan ismi Selçuk İnan arka arkaya sakatlanınca, Türkiye'nin neredeyse ilk kez tanıdığı Reading'li Jem Paul Karacan'a kadar gitti iş...7- PRİM TARTIŞMALARI Özel maçlarda ümit verip resmî maçlarda dökülen Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın ekibinde bir de prim meselesinin sık sık gündeme gelmesi kamuoyunun öfkesini çekti. Bu da ay-yıldızlı oyuncuları olumsuz etkiledi. Futbolcular "Biz prim için oynamıyoruz" dese de son Macaristan maçına 60 bin dolar prim açıklanması tepkiye yol açtı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...