Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bankada teminatı olmayan şirkete ruhsat yok

- Güncelleme:
Bankada teminatı olmayan şirkete ruhsat yok

GÜNDEM Haberleri

Yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Bayraktar, "Konut satışı temel atıldıktan sonra başlayacak. Bankada teminatı olmayan inşaata başlayamayacak" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konut sektöründe yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Yapılacak düzenlemede banka teminatı ve satışa başlamak için kat irtifakının alınması gerekecek. Bu uygulamalar vatandaşı koruyacak yatırımcıyı üzmeyecek" dedi. nbsp;
Trabzon'da katıldığı Türk Dünyası Mimarlık Mühendislik ve Şehircilik Kurultayı sonrası gazetecilerle bir araya gelen Bayraktar, gayrimenkul sektöründe finansal gücü olmadan inşaata başlayan ve maketten satışa çıkan müteahhitlerin vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çekerek, "Bazı kimseler ortaya çıkıp arsayı kat karşılığı alıyor, para vermiyor, maketi hazırlıyor, satışa çıkıyor. 800-1000 daireyi yapıyor, sonra satamayınca vatandaş mağdur oluyor. Bu konuda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Temel üstü ruhsatı alındıktan sonra kat irtifakı kurulsun, kat irtifakı kurulduktan sonra satış başlasın. İnşaat firmaları da banka garantörlüğünde hakkediş usulüyle inşaatları tamamlasın. Ayrıca kampanya düzenlemek için de çeşitli izinler alınsın" diye konuştu. Bu uygulamaların kesin olmamakla birlikte üzerinde çalıştıklarını belirten Bayraktar, bu sayede konut satışını düzenlemeyi ve garanti altına almayı planladıklarını bildirdi. Kentsel dönüşüm projelerinin artmasıyla birlikte bu uygulamanın daha da önemli hale geleceğini dile getiren Bayraktar, "Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK), pas atıldı. Karar alt komisyondan geçti. Bayramdan sonra ise bizim önümüze gelecek. Müteahhidi tedirgin etmeden, vatandaşı da mağdur etmeden sağlam bir yapı oluşturacağız" dedi.
Lüks konutlarda KDV artışı ile ilgili yeni düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti: "85 metrekarelik daire Nevşehir'de 70 bin TL iken, Etiler'de ise 1 milyon TL ama ikisinde de yüzde 1 KDV var. Bunu değiştirmek gerekiyor. İllere ve semtlere göre ekspertiz yapmayı planlıyoruz. Konut ne kadar lüks ise KDV oranını da ona göre belirleyeceğiz. Burada Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir karar var. Ama henüz bu kararı uygulamadık. Hem yatırımcıyı hem de vatandaşı tedirgin etmeden en doğru çözüm için çalışıyoruz. Belki de bu oran aynı kalacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...