Kuran-ı Kerim dersi böyle olacak!

Kuran-ı Kerim dersi böyle olacak!

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı derslerinin ayrıntılarını belirledi. Öğrenciler Kur'an-ı Kerim dersiyle ilk olarak 5. sınıfta tanışacak ve ilk derste Kur'an-ı Kerim'in neden okunması gerektiği anlatılacak. Öğrencilere tecvit, yani kurallarına göre güzel okuma dersi verilecek. Dua, zikir, tesbih ve secde kavramları hakkında bilgiler de bu dersin kapsamı içinde bulunacak. Öğrenciler 6. sınıfta 'Bakara' ve 'Yasin' surelerini okuyacak, Amentü, Felak, Nas gibi kısa sureleri de ezberleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı derslerinin ayrıntılarını belirledi. nbsp;
Buna göre; haftada iki saat seçmeli olarak alınabilecek derslerin amacı, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrencilere öğretmek ve başta Hz. Muhammed'in ve diğer peygamberlerin yaşamlarından örnekler gösterilerek hayatlarından mesajları öğrencilere vermek olarak açıklandı. Bu kapsamda Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealinin de öğretilmesiyle birlikte öğrenciye İslam dini doğru bir şekilde öğretilmiş olacak. Öğrenciler bu dersler aracılığıyla Kur'an-ı Kerim doğru ve güzel okumayı, bazı sure ve ayetleri kurallarına uygun ve düzgün söylenişiyle öğrenecek.

'KUR'AN-I NİÇİN OKUMALIYIZ?' SORUSUNA CEVAP ARAYACAKLAR
Öğrenciler Kur'an-ı Kerim dersiyle ilk olarak 5. sınıfta tanışacak ve ilk derste Kur'an-ı Kerim'in neden okunması gerektiği anlatılacak. Ayrıca Kur'an-ı Kerim ile ilgili ünitede Kur'an kıssaları, duaları, kavramları hakkında bilgiler verilecek. İkinci ünitede ise Kur'an-ı Kerim'in okutulması öğretilecek. Harfler, harflerin okunuşu, harekeler öğrencilere tek tek öğretilecek. Öğrenmelerini kolaylaştırmak için koro halinde seslendirmeleri sağlanacak. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendikten sonra 'Bakara' suresini okuyacak. Ayrıca Sübhaneke, Salli ve Barik, İhlas ile Kevser gibi sureler ezberletilecek. nbsp;

KISA SURELER EZBERLETİLECEK
6. sınıfta Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın önemi üzerinde durulacak. Öğrencilere tecvit, yani kurallarına göre güzel okuma dersi verilecek. Dua, zikir, tesbih ve secde kavramları hakkında bilgiler de bu dersin kapsamı içinde bulunacak. Öğrenciler 6. sınıfta 'Bakara' ve 'Yasin' surelerini okuyacak, Amentü, Felak, Nas gibi kısa sureleri de ezberleyecek.

KUR'AN-I KERİM'İN İSLAM DİNİNDEKİ YERİNİ ÖĞRENECEKLER
Öğrenciler 7. sınıfa geldiklerinde Kur'an-ı Kerim'in İslam dinindeki yerini öğrenecek, verdiği mesajları anlamaya çalışacak. Bu sayede öğrenciler Kur'an-ı Kerim okuma çalışmalarında da bir aşama daha ilerlemiş olacak. Harfleri uzatma, harflere vurgu yapma gibi bilgiler verilecek. 7. sınıfta ezberlenecek dualar arasında Kafirun, Fil, Kureyş ile Maun sureleri yer alacak. Öğrenciler anlamlarını da öğrendikleri bu sureleri koro halinde tekrar ederek ezberlemeye çalışacak.

PEYGAMBERLERİN YAŞAMLARINDAN ÖRNEKLER
8. sınıfta da yine Kur'an-ı Kerim'in mesajları üzerinde durulacak. Hz. Yakub, Hz. Yusuf gibi peygamberlerin kıssaları öğrenilecek. Furkan, Rahman, Cuma gibi ayetlerin okunacağı derste Asr, Kadir suresi ve Ayetel Kürs-i anlamlarıyla birlikte ezberlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...