Cennet'ül Mualla'ya akın

Cennet'ül Mualla'ya akın

DÜNYA Haberleri

Müslümanlar, Mekke-i Mükerreme'de Peygamber Efendimiz'in eşi, çocukları, dedesi ve amcası ile Eshab-ı kiramın medfun bulunduğu Cennet'ül Mualla'yı ziyaret ediyor. Bu mekân, Peygamberimizin "Ne güzel kabristan" sözü sonrası Cennet'ül Mualla ismini aldı.

OSMAN SAĞIRLIMekke'den bildiriyor Mübarek topraklara ulaşan milyonlarca hacı adayının büyük bir bölümü Mekke-i Mükerreme'de Hazreti. Muhammed'in eşi, çocukları, dedesi ve amcası ile arkadaşlarının (Eshab-ı Kiram) medfun bulunduğu Cennet'ül Mualla Kabristanı'nı ziyaret ediyor. Daha önce 'Hacun' ve 'Malat' diye anılan mezarlık, Peygamber Efendimizin, "Ne güzel kabristan" sözlerinden sonra Cennet'ül Mualla ismini aldı. Peygamber Efendimizin eşi Hatice Validemiz ile dedesi Hazreti Abdülmüttalip, amcası Ebu Talip, çocukları Kasım ve Abdullah ile dayısının medfun bulunduğu kabristanda, Hazreti Ebubekir'in kızı Esma ve onun oğlu Müslümanların ilk Mekke Emiri Abdullah Bin Zübeyr, Fudayl bin İyad ve daha binlerce Eshab-ı Kiram, Harem-i Şerif'e yürüyüş mesafesindeki Cennet'ül Mualla'da yatıyor. Hac için kutsal topraklara gelip burada vefat edenler de kısa bir süre öncesine kadar buraya defnediliyordu. Peygamber Efendimizin soyundan gelen seyyidlerin de medfun bulunduğu kabristan, hacı adaylarının da feyz almak ve bereketlenmek için uğradığı Mekke'deki en önemli ziyaretgahların başında yer alıyor. ##tgvideo##Cennet'ül Mualla'ya akınHacı adayları, Müslümanların annesi Hazreti Hatice başta olmak üzere çok sayıda Eshab-ı kiramın medfun bulunduğu Cennet'ül Mualla'yı ziyaret ediyor. Şu anda şehrin önde gelenlerinin dışında defin yapılmayan kabristanda 1926 yılına kadar Osmanlı Hükümdarlarının yaptıkları türbeler ve mezar taşları da bulunuyordu. Ancak Suudi yönetiminin Mekke'de söz sahibi olmasından sonra, 1926'da türbeler yıkılınca, mezar taşları Riyad'daki bir müzeye götürüldü. Başta Hazreti Hatice Validemiz'in olmak üzere önemli şahsiyetlerin Osmanlı zamanında yapılan güzel türbeleri de yıkıldı. Ancak yüz binlerce hacı, her Zilhicce ayında bu mübarek mekanı ziyaret ederek saatlerce gözyaşı döküyor. İkindi namazından sonra ziyarete açılan kabristan, akşam ezanında kapatılıyor. Türk hacı adaylarına kabristanı dışarıdan gezdirip Fatiha okuyan din görevlileri, Hazreti Hatice Validemizin medfun bulunduğu yerin kabristanda tek dikili ağaç olan bölgenin hemen yanında olduğunu ifade ediyorlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...