Topbaş: Yaptığımız hizmetin örneği yok

Topbaş: Yaptığımız hizmetin örneği yok

GÜNDEM Haberleri

TGRT HABER TV'ye konuşan Topbaş, 8 yılda İstanbul'a 52 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirterek, "Başbakanımız isterse, İstanbul halkı da takdir ederse, gelecek dönemde de İstanbul'a hizmet etmekten mutluluk duyarım" dedi.

TGRT HABER TV Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal'ın hazırlayıp sunduğu "Baş Başa" programına misafir olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, başkanlığı döneminde yapılan birçok önemli projeyi masaya yatırdı. Görevi boyunca 24 milyar lirası ulaşım için olmak üzere İstanbul'a 52 milyar lira harcadıklarını belirten Başkan Topbaş, "Dünyada örneği bile olmayan hizmetleri İstanbulluya sunduk" dedi. Bu kenti sıradan bir şehir gibi görmemek gerektiğinin altını çizen Topbaş, İstanbul'un Avrupa'nın 23 kentinden daha büyük bir yoğunluğa sahip olduğunu dile getirdi. Belediyelerin eskiden karla mücadeleye çok fazla yatırım yapmadıklarını hatırlatan Topbaş, şunları söyledi: "Çünkü yılda bir iki defa kar yağacak diye bu kadar yatırıma değmez deniliyordu. Halbuki İstanbul'un bir günlük ekonomik duraklamasının maliyeti çok ciddi ölçüde oluyordu. Dünya ile rekabet eden bir kentin hiç duraksamadan konforlu bir şehir hizmeti vermesi lazım. Rusya'da, kuzey ülkelerde karla mücadelenin nasıl yapıldığını görmek için uzman ekipler yolladık. En iyi cihazları alarak kar yağışında en güzel hizmeti verdik." Trafiğin bütün dünyada büyük kentlerin en önemli problemi olduğunu hatırlatan Topbaş, "Bizim İstanbul için master planlarımız var. Nereye metrobüs koyarsak, nereye hava ray koyarsak, nereye metro koyarsak, vapur sistemlerini nasıl geliştirirsek İstanbul'u rahatlatırız. Bu bilgi ve çalışmalar bizde var. Bunları yapmak için maddi imkân ve zamana ihtiyacınız var. Maddi durum iyi ise zamanı bile kısaltabilirsiniz. Dünyada kent metrolarını hükümetler yapar. Biz kendi imkanlarımız ile yapmaya çalışıyoruz" dedi. Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Topbaş, İstanbul'un tarihte ciddi depremler geçirdiğini nbsp;belirterek, "Artık kentsel dönüşüm gibi bir fırsat ele geçti. Yeni yollar, sportif alanlar, parklar, bahçeler gibi daha güzel alanlar yapılacak. Böylece afetlere dayanıklı yapılar inşa edilerek depreme karşı hazırlıklı olunacak. İstanbul'da artık gecekondu yapılmıyor. Başbakanımızın emri ile TOKİ ve KİPTAŞ yüz binlerce konut inşa ederek dar gelirlilerin bile ev sahibi olmasını sağladı. Gelecekte Türkiye'nin karşılaşacağı büyük afetler böylece en az zararla atlatılmış olacak" diye konuştu. nbsp;

Topbaş: Yaptığımız hizmetin örneği yokGÖREVE DEVAM ETMEK İSTERİM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, dün akşam yayınlanan programda Mehmet Soysal'ın sorularını cevapladı. Kadir Topbaş, Başbakan isterse, İstanbul halkı da takdir ederse, gelecek dönemde de İstanbul'a hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağını kaydetti.


3. köprü hedefi 2015
2015'te açılması hedeflenen 3. köprünün İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacağını belirten Başkan Topbaş, "Çünkü mevcut iki köprü de şehir içi köprüsü. Günde 35 bin kamyon ve TIR geçişi yapılıyor. Kazalar ve yoğunluklar oluşuyor. Kamyoncular geçiş saatlerini bekliyor. Birçok minibüsü kaldırdık. Şimdi de taksiler ile ilgili bir çalışmamız var. Taksileri bir sisteme bağlamak istiyoruz. Daha kaliteli ve konforlu bir hale getirmek için çalışmamız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde birçok projelerin açılışını yapacağız" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...