"Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim"

"Kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim"

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, BDP'li 9 vekil ile bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılması yönündeki fezlekeyi değerlendirdi. Gül, "Geçmişte kendi siyasi tarihimizde, yakın siyasi tarihimizde bu olup bitenlerden örnekler var. Dolayısıyla kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Burada herkesin sorumluluğu vardır. Bütün milletvekillerinin hepsinin sorumluluğu vardır. Yoksa geçmiş şeyler tekrarlanırsa bunların hiçbir yere götürmediğini de gördük" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nın her yıl 4 kategoride verdiği "2012 Y ılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri" Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı İ dris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğ lu ile kültür, sanat ve bilim dünyasından davetliler katıldı. Gül törenin nbsp;ardından Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırarak, gündemdeki konuları değerlendirdi. nbsp;

TERÖRLE ARALARINA MESAFE KOYMALARI GEREK
Gül, BDP'li 9 milletvekilliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenmesini şöyle yorumladı: nbsp;"Geçmişte kendi siyasi tarihimizde, yakın siyasi tarihimizde bu olup bitenlerden örnekler var. Dolayısıyla kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Burada herkesin sorumluluğu vardır. Bütün milletvekillerinin hepsinin sorumluluğu vardır. Yoksa geçmiş şeyler tekrarlanırsa bunların hiçbir yere götürmediğini de gördük. Daha önceki denemelerde de. Bu açıdan bu konuları herkesin çok büyük bir sorumluluk içinde götürmesi gerekir. BDP'lilerin şiddet içeren sözleri tasvip edilemez. Terörle aralarına mesafe koymaları gerekiyor. Geçmiş ile ilgili kimsenin intikam alma durumu söz konusu değildir. En aykırı düşünce konuşulur ama terör tasvip edilemez. Çalışmalar bundan sonraki adımlar için caydırıcı olacak. Bundan sonra yanlış yapmak zor olacak."

PATRİOT RİSKLERİ MİNİMİZE ETMEK İÇİN
Suriye sınırına Patriot yerleştirilmesini değerlendiren Gül, "Suriye'den saldırı beklemiyorum. Bize karşı saldırı çılgınca olur. Güvenliğin bölünmezliği bir bütünlüktür. NATO bünyesi içerisinde bir kısmının güvenliğini sağlayalım bir kısmını sağlamayalım anlayışı yoktur. Bu çerçeve içerisinde bunlar ihtiyati tedbirlerdir. Kesinlikle saldırı amacı söz konusu değildir, savunma amaçlıdır. Riskleri tamamen minimize etmek içindir" diye konuştu.

DARBE KOMİSYONU MAHKEME DEĞİL
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun kurulmasının önemine de dikkati çeken Gül, şunları ifade etti: "Türkiye'de demokrasinin geldiği durumu gösterir. Tabii ki orası mahkeme değil, Türkiye'nin siyasi tarihini araştırıyorlar, TBMM adına. Orada önemli rol alanlar, hayatta olanların dinlenmesi, bunlar çok iyi. Belgeler haline gelmiştir, çok değerli bir belge haline gelmiştir. Bunlara itirazlar var ama hepsini topladığınızda çok büyük anlam ifade etmektedir. En azından bunlar caydırıcıdır."

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER
Bu yılki Cumhurbaşkanlığı ödülleri, Türkiye'nin arkeoloji alanındaki zengin birikimini dünya mirasına sunulacak bir zenginlikte sergiledikleri için Zeugma Antik Kenti ve Müzesi'ne, edebiyat aşkını İstanbul tutkusuyla harmanlayıp kişisel anılarını şehrin geçmişiyle biraraya getirdiği eserlerinde, gelenekle yeni arasında köprü rolü üstlendiği için Selim İleri'ye, güncel olayları zengin tarih birikimiyle yoğurup özgün bir tarih söylemi geliştirerek Türk tarihini evrensel bir boyuta taşıması dolayısıyla Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu'na ve klasik Türk ve Tasavvuf müziğini kendine özgü tarzıyla zenginleştirip geniş kitlelere ulaştırması dolayısıyla da Ahmet Hatiopoğlu'na verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...