Sır perdesi kalkıyor

Sır perdesi kalkıyor

GÜNDEM Haberleri

15 yıl önce RefahYol hükümetinin sonunu getiren kritik MGK'da alınan ve kamuoyundan saklanan kararlar haftaya açıklanacak.

nbsp;Türkiye tarihindeki karanlık noktalardan biri olarak bilinen "postmodern darbe" ile ilgili bir dönem daha bitiyor. Bugüne kadar 28 Şubat soruşturması kapsamında 30 adreste arama yapıldı. Dönemin orgenerallerinden Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan ve 9 saat süren Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararların bazıları hiç açıklanmadı. Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, daha önce bu belgeleri MGK Genel Sekreterliği'nden istemiş ancak "gizlilik kararı" gerekçe gösterilerek bu talep geri çevrilmişti. Son yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, bu belgelere ilişkin önemli bir karar alındı. Buna göre Refahyol hükümetinin görevden ayrılmasına yol açan "28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu" belgelerinin üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı. Aralarında 8 yıllık kesintisiz temel eğitim, özel Kur'an kurslarının kapatılması gibi başlıkların da bulunduğu kararların bir kısmı kamuoyuna açıklanmıştı. Bazı maddeler de "MGK kararlarının gizliliği" öne sürülerek hiç açıklanmamıştı. Alınan yeni karar üzerine önümüzdeki hafta komisyonun yeni bir yazı yazarak "gizlilik kararı kaldırılan" belgeleri yeniden MGK Genel Sekreterliği'nden isteyeceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...