Şemdinli'de çatışma: 5 şehit

/ Kaynak: İHA
Şemdinli'de çatışma: 5 şehit

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında PKK'lılarla çatışma çıktı. Çatışmada, 5 asker şehit oldu; 1 asker de yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında PKK'lılarla çatışma çıktı. nbsp;Bölgeye Skorksy helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli asker gönderildi. Çok sayıda geçiçi köy kurucusu da çatışma bölgesine gitti. Aynı zamanda çatışma bölgesine iki Kobra tipi helikopter de gönderildi. Helikopterler, bölgeyi yoğun bombardıman altına aldı. Bölgede bulunan Derecik, Aktütün ile Bayraktepe ve Gelişen karakollarından bölgeye yoğun obüs, havan ve top atışları yapıldı. nbsp; nbsp;Çatışmada, 5 asker şehit oldu; 1 asker de yaralandı. nbsp;Çatışmada; Üsteğmen Gökhan Korkut, Uzman Çavuşlar Mehmet Bostancı, Bekir Çavuş, Bilal Akgün ve Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün, şehadet şerbetini içti.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 6'SI TESLİM OLDU nbsp;
Hakkari Valiliği, 4 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini ve 6'sının ise teslim olduğunu bildirdi. nbsp;Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şemdinli ilçesi kırsalında halkımızdan alınan bilgiler doğrultusunda yürütülen geniş çaplı operasyonlar neticesinde silahları ile birlikte 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1'i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirilmiş ve 2 terörist de kendiliğinden güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Operasyonlarda 5 güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve 1 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, yaralımıza acil şifalar dileriz" denildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...