PKK, çocukları ölüme gönderiyor

PKK, çocukları ölüme gönderiyor

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı, "PKK'nın elinde binden fazla çocuk var" demişti. Terör örgütünün çocukları kandırma yollarından biri, tiyatro oyunu bahanesiyle ulaştığı çocukları Kandil'e göndermek. Çatışmada ölen Diyarbakırlı Fırat Begüm de o çocuklardan birisi...

nbsp;16 YAŞINDAKİ FIRAT'IN SUÇU NE?Diyarbakırlı Fırat Begüm, önce ölüme gönderildi. Ardından da ölüm hikayesi örgütün yayın organlarında işlenerek yeni küçük çocukların dağ yolunu tercih etmeleri için örnek gösterildi.

------------

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'nın 2 bine yakın çocuğu dağa çıkardığını açıkladı. Son zamanlarda çatışmalarda ölü ele geçirilen çocuk yaştaki PKK'lı militanların çokluğu, bunu teyit ediyor. Fırat Begüm, 23 Ekim 2012 tarihinde Tunceli-Pülümür karayolunda Kocakoç Köprüsü yakınlarında meydana gelen bir çatışmada ölü ele geçirildi. 4 HPG'liden "Avareş Fırat" kod adlı Fırat Begün'ün yaşı dikkat çekti. 1995 doğumlu olan Fırat, örgüte katıldıktan 6 ay sonra çıkan çatışmada öldürüldü. Arkadaşları Diyarbakır'daki Atatürk Lisesinde eğitimlerine devam ederken Fırat, çocuk denecek yaşta hayata veda etti. Ancak çocukları kullanmakla bilinen örgüt, Fırat'ın ölümünü de propaganda malzemesi yapmayı ihmal etmedi. Örgüt, yeni çocukları etkilemek için Fırat'ın hikâyesini bir kahramanlık öyküsü gibi gösterdi. Avrupa'da yayın yapan ve örgütün yayın organı olarak bilinen Yeni Özgür Politika gazetesinde Fırat'ın nasıl öldüğü ayrıntılarıyla anlatılıyor. Yayında Diyarbakır Bağlar doğumlu olan Fırat'ın bir çocuk olduğu yaş vurgusu yapılarak anlatılıyor. "Lise'den dağa aktı Fırat" başlığıyla yayınlanan haberde, "6 aylık gerillayken Dersim'deki bir çatışmada yaşamını yitirdi" ifadeleri kullanıldı. Haberde Fırat'ın Diyarbakır'daki ailesiyle yapılan görüşmeye de yer veriliyor. Aile, Fırat'ın kültür sanata, özellikle tiyatroya çok ilgili olduğunu, ayrıca Türkçe eğitime karşı olduğunu, anadilinde eğitim istediğini anlatıyor. Aslında tiyatro vb. kültür sanat etkinlikleri PKK'lı milislerin çocukları dağa çıkarmada kullandığı bir ortam olarak biliniyor. Zira Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın oğlu da henüz 16 yaşında iken örgüte katılmıştı. O da Diyarbakır'da milisler tarafından kurulan ve çocukları dağa çıkarmaya çalışan bir tiyatro grubunun telkinleri sonucu dağa gitmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...