Van'da tren ve askeri araca saldırı: 4 yaralı

/ Kaynak: İHA
Van'da tren ve askeri araca saldırı: 4 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van'ın Saray ilçesinde PKK üyeleri tarafından önce bir yük trenini, ardından da bölgeye gelen güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlendi. Saldırılarda, 3 asker yaralandı.

PKK'lılar, Saray ilçesine bağlı Keçikayası ile Çaybağı köyleri arasındaki bölgede demiryoluna yerleştirdikleri patlayıcıyı Van'dan Kapıköy Sınır Kapısı'na giden yük treninin geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamayla birlikte raydan çıkan 4 vagon hasar gördü. Saldırının ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin gelişi sırasında aynı örgüt üyeleri tarafından yola yerleştirilen bir patlayıcı daha patlatıldı. Saldırılar sırasında 3 asker yaralandı. Bölgede güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı. Ağır yaralanan bir asker, askeri helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yerleşkesi'nde bulunan futbol sahasına, buradan da ambulansla YYÜ Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...