Krizde batan Rumlar, meclis bastı

/ Kaynak: AA
Krizde batan Rumlar, meclis bastı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kıbrıs Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir grup hisse senedi sahibi, mali yardım için Troyka'nın (Avrupa Birliği Komisyonu, AB Merkez Bankası ve IMF) talep ettiği kemer sıkma önlemlerini protesto etmek amacıyla zorla meclis binasına girdi.

nbsp;Rum radyosu, hisse senedi sahiplerinin bugün önce meclis önünde toplandıklarını, ardından meclisin avlusuna ve daha sonra da zorla meclisin içine girdiklerini bildirdi. Bu sırada polisle göstericiler arasında arbede yaşandığı, olaylar nedeniyle Rum Meclisi Kurumlar Komitesi'nin toplantısının yarıda kesildiği belirtilirken, göstericilerin kısa bir süre sonra meclisi terk ettikleri kaydedildi. Bu arada Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Polis Derneği'nin de, mecliste oylamaya götürülmekte olan kemer sıkma tedbirlerine ilişkin bazı yasa maddeleri konusunda meclis önünde bir protesto gerçekleştirdiği belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...