"Erdoğan'a her gün dua ediyorum"

/ Kaynak: OZEL
"Erdoğan'a her gün dua ediyorum"

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye ve İslam dünyası için şans olduğunu ifade eden Prof. Sibgetullah Müceddidi, "Ona her namazın ardından dua ediyorum" diye konuştu.

Afganistan Meclis Başkanı Prof. Sibgetullah Müceddidi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin İslam dünyası için bir şans olduğunu söyledi. Özel bir ziyaret ve tedavi sebebiyle ülkemize gelen Müceddidi, gazetemizin sorularını cevapladı. Ülke olarak Türkiye'nin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Afgan Meclis Başkanı, "Erdoğan ve hükümeti, Türkiye ve İslam dünyası için bir şanstır. Batılılar bunun farkına vardı ve tedbirini almaya başladı. Gün geçtikçe hükümetinizin düşmanları artıyor. Ben her namazda Erdoğan ve hükümeti için dua ediyorum" dedi. Sibgetullah Müceddidi, İran'ın her fırsatta Sünni İslam devletleri aleyhine çalıştığını belirterek şunları söyledi: "İran büyük bir tehlike. Amerikan askerlerinin çekilmesini dört gözle bekliyor. İran ve Pakistan, Afganistan'ın düze çıkmasını istemeyen ülkeler. Biz de Amerikan askerlerinin çıkmasını bu sebeple istemiyoruz. Her gün onlarca insanımız ölüyor. Afganistan ile Amerika arasında stratejik ortaklık anlaşması yapıldı ve bu anlaşmanın denetim görevi de benim üzerimde. İran ve Pakistan bu anlaşmanı gerçekleşmemesi için çok çaba ve para sarf etti ama başaramadılar. Sonunda anlaşma yapıldı ve biraz rahatladık. Usame bin Ladin'in ölümünden sonra El Kaide'nin başına Eymen Zevahiri geçti, güç kaybettiler ama hâlâ bazı kasabaların denetimini onların elinde. Bunlar haram helal bilmez. Her şey mubahtır hedefe varmak için. Gözlerini kırpmadan masum insanların kanını dökerler. Bu örgüt Afganistan'a Ruslar kadar zarar verdi. Artık kollara da ayrıldı Suriye kaydırdılar ağırlıklı güçlerini.""Ruslara karşı cihadı ben başlattım" diyen Prof. Sibgetullah Müceddidi, o sıkıntılı günleri şöyle anlattı: "Cihada başlarken elimizde eski tüfekler, kılıç, at ve iptidai araç gereçten başka bir şeyimiz yoktu. İki ay sonra silah ve cephane yağdı. Dünya şaşırdı bu kadar kısa zamanda bu başarıları nasıl sağladığımıza. Pakistan'da Ziya ül Hak vardı devlet başkanı, o bize çok yardım etti. Ama aynı Pakistan bugün aleyhimize çalışıyor. ABD'nin çok yardımı geldi. Ayrıca diğer Müslüman ülkelerden de silah para geliyordu. Çok olağanüstü şeyler yaşadık o zamanlar. Cihadımıza kuşlar bile katıldı. Bizi bombalamaya gelen Rus helikopter ve uçaklarının önünü kapatıyorlardı ben bunu gözlerimle gördüm. Çok sıkıntı çekti Afgan halkı hâlâ da çekiyor ama sonunda kazanacağımızdan eminim."İmamı Rabbani Afganistanlıdır ama Türkiye'de daha çok tanınır ve sevilir "Büyük dedem İmamı Rabbani Mektubat'ı Allah'ın lutfu ile yazdı onun okunduğu yere bela gelmez." Prof. Sibgetullah Müceddidi, "Biz her zaman biliyoruz ki Türkiye daima bizim yanımızdadır. Tarihi bağlarımız var geçmişten gelen kopmaz bağlar. Büyük dedem İmamı Rabbani Afganistanlıdır ama Türkiye'de tanınır ve sevilir. Onun yazdığı Mektubat kitabı bize ve size huzur getirsin. İnanıyorum ki Mektubat'ı Allah'ın lutfu ile yazdı onun okunduğu yere bela gelmez. Tekrar tekrar okunmalıdır. Allah hepimizi selamete ve kurtuluşa kavuştursun" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...