Has Parti'den 28 Şubat'a suç duyurusu

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Has Parti'den 28 Şubat'a suç duyurusu

Politika Haberleri  / İHA

HAS Parti, 28 Şubat sürecinin sorumluları olarak gösterilen dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve diğer ilgililer hakkında tutuklanmaları talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

nbsp;HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ve beraberindeki parti yöneticileri 28 Şubat döneminin sorumlularının cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, 28 Şubat döneminin mağdurlarını temsilen suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Suç duyurusunda bulunanlar arasında, 28 Şubat döneminde Devlet Bakanlığı yapmış Teoman Rıza Güneri'nin, milletvekilliği yapmış Kazım Arslan, Cafer Güneş ve Mehmet Bekaroğlu'nun da yer aldığını belirten Malkoç, suç duyurusunun ise dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Tümgeneral Osman Özbek ve dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz hakkında olduğunu ifade etti. nbsp;
nbsp; Milletin oylarıyla seçilen meşru hükümetlerin ancak milletin oylarıyla iktidardan indirilebileceğine dikkat çeken Şeref Malkoç, açıklamasında şunları kaydetti: nbsp;"O dönemi hatırladığımızda Genelkurmay karargahında, dönemin Başbakanı Erbakan'a omuz atan askerler vardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanına ağır hakaretlerde bulunan, devlet geleneğine ve terbiyesine uymayan sözler söyleyen paşalar vardı. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Yargıtay'daki, Danıştay'daki hakim ve savcıları, Genelkurmay karargahına çağırıp, talimatla oturtan, kaldıran, alkışlatan komutanlar vardı. Bu yanlışlıklar milletimizin vicdanında kanayan yaradır. Yine bu dönemde onbinlerce yavrumuz okulundan, eğitim hakkından edildi. Binlerce insanımız fişlendi. Türkiye'de bir daha bunların olmaması için biz bu dilekçeyi veriyoruz." nbsp;
nbsp; Malkoç, açıklamalarının ardından şüphelilerin tutuklanması talebiyle hazırlanan dilekçeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...