Erdoğan'dan İzzetbegoviç'e Fatiha

/ Kaynak: İHA
Erdoğan'dan İzzetbegoviç'e Fatiha

DÜNYA Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in merhum cumhurbaşkanı Aliya İzeetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

##tgvideo##

Bosna Hersek'teki temaslarına ikinci günde devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'le birlikte Boşnak mezarlığına gelerek Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti. İzzetbeoviç'in kabrine çiçek bırakan Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Bosna Hersek'in bağımsızlık mücadelesinde bilge kahraman, bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i anmamak, hatırlamamak mümkün değil. Onun gerek şahsımda gerek Türk milletinin gönlünde özel bir yeri var. O milletçe çok sevdiğimiz bir lider, çok sevdiğimiz bilge bir kahraman. O iki özelliği kendinde toplamıştır. Önce bilgelik sonra liderlik. Onu rahmetle anıyoruz. Tüm bu kabristandaki şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bosna Hersek birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde aydınlık yarınlara yürüsün diyorum" dedi.

Öte yandan Müslümanların mezarlarının bulunduğu Boşnak mezarlığında, bağımsızlık mücadelesinde Boşnakların yanında olan ve Sırplara karşı mücadele eden Sırp Boksiç Slaven'in mezarı da bulunuyor.

AB'NE BİZDEN DAHA ÖNCE GİRER

Bosna Herkes'te temaslarda bulunan Erdoğan Biz 50 yıldır kapıdayız Bosna daha şanslı dedi. Erdoğan konuşmasında
"Bütün gayretimiz bir, beraber, bütün içerisinde güçlü bir Bosna Hersek'i görebilmek. Artık birbirine şüpheyle bakan bir Bosna Hersek halkı olmamalı, güvenle bakan bir Bosna Hersek halkı olmalı. Bosna Hersek'in bütünlüğü üzerinde de kimse tereddüt etmemeli" şeklinde konuştu..

5 ÇOCUK TAVSİYESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek'teki Saraybosna Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada 5 çocuk tavsiyesinde bulundu. nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp; Bosna Hersek'teki temaslarına devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in çok büyük bir atılımın arifesinde bulunduğunu ancak bir tespitinin olduğunu söyledi. Erdoğan, "Herhalde bundan dolayı gücenmezsiniz. Nüfus artış hızı Bosna Hersek'in çok düşük. Bunu Bosna Hersek'in artırması lazım ki genç, dinamik bir nüfusa Bosna Hersek sahip olsun. Bu bakımdan hocalarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ben Türkiye'de en az 3 çocuk diyorum, burada da herhalde en az 5 çocuk olması lazım. Ailelerde bunu başarmak lazım. Ekonominin temelini insan teşkil etmektedir. İnsan varsa emek var, insan varsa sermaye var, insan varsa üretim var, insan varsa tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok" dedi. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...