Tunceli'de hain tuzak: 7 şehit

/ Kaynak: İHA
Tunceli'de hain tuzak: 7 şehit

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 6 asker şehit oldu, 1 sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

Patlama, kent merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Atatürk Mahallesi'nde askeri personel taşıyan sivil minibüs ve arkasındaki askeri aracın geçişi sırasında meydana geldi. nbsp;Meydana gelen patlamada 6 asker şehit oldu, 1 kişi de hayatını kaybetti.

#

#

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, nbsp;"25.09.2012 günü saat 18.05 civarında, Tunceli Merkez Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkisi Yeni Hastane Kavşağı'nda meydana gelen patlamada, 2'si uzman çavuş, 4'ü er ve 1'i sivil vatandaş olmak üzere 7 şehit bulunmaktadır. Olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların kimlik tespit çalışmaları devam etmekte olup, olayla ilgili araştırma ve operasyon devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

"KIZIM ÖLDÜ DAMADIM YARALANDI"
Tunceli'deki patlamada hayatını kaybeden sivil ve yaralanan eşinin kimlikleri belirlendi. Patlamada kızı Fadime Acar'ın hayatını kaybettiğini, damadı Ali Acar'ın ise yaralandığını söyleyen Ani Yüksel, yaralı damadının getirileceğini öğrendiği Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne geldi. Yüksel, kızı ve damadının patlama sırasında bölgede yürüyüş yaptıklarını öğrendiğini, kızının hayatını kaybettiğini, damadının ise yaralandığını ifade etti.

ŞEHİT ACISI BU İLLERE ÜŞTÜ nbsp;
Patlamada şehit olan 7 askerden birisinin, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Karaağaç beldesinde ikamet eden Kadir Dadaş olduğu öğrenildi. Dadaş'ın terhisine 40 gün kaldığı belirtildi. Bu arada, şehit Kadir Dadaş'ın Çanakkale Savaşı'ndan sonra, Karaağaç'ın verdiği ilk şehit olduğu bildirildi. Şehit olan askerlerden biri de Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Ahmet Oğul... nbsp;Acı haber, şehidin Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde yaşayan ailesine verildi. Anne Selma ve baba Ejder Oğlu, acı haberle yıkıldı. TSK'da 6 yıldır görev yapan Ahmet Oğul'un 20 gün önce hayatını Fatma Oğul'la birleştirdiği ve düğün izninin bitiminde görevine başladığı gün şehit düştüğü öğrenildi. Şehidin eşi Fatma Oğul'un Beyoğlu'nda yaşayan ailesinin yanında bulunduğu belirtildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...