Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sigara yasağına uymayanı avlayacak!

Sigara yasağına uymayanı avlayacak!

GÜNDEM Haberleri

Valilikçe görevlendirilen yüzlerce "duman avcısı", ellerindeki bilgisayarlarla kapalı mekânlarda ölçüm yapacak. Yasağa uymayanlar belgelenip, ceza kesilecek. Uygulama bugün başlayacak.

Kapalı mekanlarda sigara içilmesinin önlenmesi için Ankara'da pilot olarak başlatılan online takip sistemi bugünden itibaren ülke geneline yaygınlaştırılıyor.
Ellerinde tablet bilgisayarlarıyla sigara yasağının ihlal edildiği mekânlara gidecek olan denetçiler, tablet bilgisayar ile sigara yasağının ihlal edildiği mekânın fotoğrafını çekip, yine tablet bilgisayar üzerinden oluşturulan rapor formunu doldurarak Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlere hızlı bir şekilde gönderecek. Valilikler ise denetçiler tarafından verilecek olan bilgiler kapsamında hemen cezayı kesip uygulamaya koyacak. İhbar ve şikâyetlerin değerlendirilmesi ile rutin denetimlerin anlık olarak takibini ve raporlamasını sağlamak amacıyla geliştirilen sistem sayesinde ihlaller en aza indirilecek. nbsp;
Yazılımı hazırlanan sistem sayesinde ihbar edilen işletmeye en yakın denetim ekibi, harita üzerinden tespit edilerek ihlalin yapıldığı yere yönlendirilecek. Mülki amirler de ihlal cezalarını sistem üzerinden anlık olarak kesebilecek. Cezalar sistem üzerinden ilgili vergi dairelerine otomatik olarak aktarılacak.
Denetimlerin online yapılabilmesi için denetim ekiplerine 1500 tablet alındı. 81 vilayete gönderilen tablet bilgisayar en çok İstanbul'da denetçilere dağıtılacak. Bu kapsamda İstanbul'a 140, Ankara'da 110, İzmir'e 80, Konya'ya 34, Bursa'ya 29, Diyarbakır'a ise 21 tablet bilgisayar gönderildi. nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...