Mustafa Sungur, dualarla defnedildi

Mustafa Sungur, dualarla defnedildi

GÜNDEM Haberleri

Tedavi gördüğü İstanbul Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sungur'un cenaze namazı, ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde kılındı. Cenaze namazına; Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın ve Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karca, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Darülaceze Genel Müdürü Nevzat Bayhan ile Saidi Nursi'nin nbsp;talebelerinden Mehmet Fırıncı, Hüsnü Bayram, Abdülkadir Badıllı ve Abdullah Yeğin gibi çok sayıda isim katıldı. Cenaze namazı öncesi Sungur'un talebeleri ve sevenleri Fatih Camii avlusunu tıklım tıklım doldurdu. Yer bulamayanlar cenaze namazını caminin merdivenlerinde kıldı.

NAMAZI GÖRMEZ KILDIRDI
Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. nbsp;Cenaze namazının ardından besmele çekerek konuşmaya başlayan Başbakan Erdoğan, "Aziz ve değerli kardeşlerim, öncelikle şu anda ebediyete uğurladığımız Mustafa Sungur ağabeyimize haklarınızı helal ettiniz. Hakkımız helal osun. Ömürleri boyunca bu gök kubbede hoş bir seda bırakma uğruna onlar büyük mücadeleler verd. Eza, cefa çektiler. nbsp;Bu cefalar inanıyorum ki onların yanında götürdükleridir. Gösterdiğiniz bu ilgi sebebiyle Allah sizden razı olsun diyorum" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, "Ebediyete yolcu ettiğimiz Mustafa Sungur ağabeyimizin hayatını hayatına kattığı ülkemizin bütün insanlığa bütün İslam'a armağan ettiği, üstadı Bediüzzaman der ki; 'Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerinde bina edilmez. Ancak herkes bu dünyada baki hakikatlere hizmeti oranınca değer kazanacaktır" diye konuştu. nbsp;Sungur'un naaşı, daha sonra nbsp;Eyüp Mezarlığı'nda defnedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...