Bakan Günay'a yumurtalı protesto

/ Kaynak: İHA
Bakan Günay'a yumurtalı protesto

Politika Haberleri  / İHA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uludağ Üniversitesi'nde aşırı sol görüşlü 5 öğrencinin yumurtalı protestosuna uğradı. Güvenlik güçleri 5 öğrenciyi gözaltına aldı.

nbsp;Muradiye Külliyesi'nin restorasyon projesi startını veren Bakan Günay, daha sonra Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen bir sempozyuma katılmak üzere konvoyla Görükle'deki kampüse geldi.

##tgvideo##

Türk bilim insanları tarafından yürütülen arkeolojik kazılara verdiği desteklerden dolayı fahri profesörlük payesi verilecek olan Bakan Günay'a Mete Cengiz Kültür Merkezi'ne girişi esnasında yumurta atıldı. "Bizim kültür değerlerimizi mahvediyor" sloganı atan bir grup öğrenci, Bakan Günay'a tepki gösterdi. Bakan Günay korumalarıyla merkeze girerken, polisin öğrencilere müdahalesi sert oldu. Çevik kuvvet ekiplerinin de desteğiyle 5 öğrenci gözaltına alındı. Daha önce de benzer eylemlere katılan aşırı sol görüşlü öğrenciler, ekip otosuna bindirilerek emniyete götürüldü. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...