Bozdağ: Tekke ve zaviyelerle ilgili çalışma yok

/ Kaynak: İHA
Bozdağ: Tekke ve zaviyelerle ilgili çalışma yok

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasıyla ilgili yapılan herhangi bir çalışma bulunmadığını söyledi.

Bozdağ, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen Latin Amerika Çalıştayı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bozdağ, Dünya Ehli Beyt Vakfı'nın dün düzenlediği Muharrem orucu iftarında yaptığı konuşmada Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılabileceği yönünde açıklamalarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Alevi vatandaşların kullandığı bütün sıfatları yasaklayan bir düzenleme bulunduğuna işaret ederek, bu kanunu yok sayarak bu konudaki tartışmalarda doğru bir yerde duramayacaklarını söyledi.

##tgvideo##

Anayasa'nın, bu kanunun Anayasa'ya aykırı yorumlanamayacağını söylediğine işaret eden Bozdağ, "Bu tartışmaları doğru bir zeminde yapmak gerekir. Ben bunu söyledim. Bunu tartışmak yanlış birşey değil. Benim yaptığım konuşma tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasıyla iglili değil, tartışmanın doğru zeminde yapılması için yapılmış bir öneridir. Bu konuda yapılan herhangi bir çalışma yok" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...