Yumurta fiyatları el yakıyor

/ Kaynak: İHA
Yumurta fiyatları el yakıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Son zamla yumurta fiyatları, tüketicilerin şikayetine neden oldu. Bir süre önce 30'luk kolisi 5-6 liraya satılan yumurtanın son zamla 13 liraya kadar çıkması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Son zamla yumurta fiyatları, tüketicilerin şikayetine neden oldu. Bir süre önce 30'luk kolisi 5-6 liraya satılan yumurtanın son zamla 13 liraya kadar çıkması vatandaşların tepkisine yol açtı. Diyarbakırlı yumurta satıcısı Selim Dündar, uzun yıllar yumurta toptancılığı ve perakende satıcılığını yaptığını ve böyle bir zamla karşılaşmadığını söyledi. Yumurta fiyatının daha da artacağının söylendiğini anlatan Dündar, şöyle konuştu: "Müşterilerimiz yumurtadan kaçar oldu. Herkes şaşkına uğramış durumda. Okullar açıldı, kış ayları yaklaştı, Bilindiği gibi yumurta bu aylarda en fazla tüketilen gıda maddesi. Bazı toptancılar depolarındaki yumurtayı piyasaya sürmek istemiyor. Bu işe birilerinin dur demesi gerekmektedir. Bizim diğer iş kolumuz et satıcılığıdır. Şimdiye kadar Diyarbakır merkezinde 30 liraya satılan 1 kilo et 20 ile 18 liraya düştü. Tabii ki bu durumda şaşırtıcı bir olay." nbsp;
Yumurta fiyatlarının tüketicileri şaşırttığını belirten Aziz Yıldız, bu durumun kendilerini zora sokacağını şöyle anlattı: "Kış aylarında zorluk çekeceğimiz şimdiden belli oldu. Birçok gıda maddesinde olduğu gibi kışın başlıca tükettiğimiz yumurtaya zam geldi ve bunun artmasının beklendiği belirtiliyor. Biz dar gelirli vatandaşlarız, çocuklarımız okula gidiyor, ne yedireceğiz onlara. Kolisini 5 -6 TL'ye aldığımız yumurta adeta uçtu. Birden fiyatlar 12-13 TL'ye yükseldi. Daha yağışlar başlamadı, öyle zannediyorum daha da artar. Yetkililerin bu zam işlerine bir çözüm getirmesini bekliyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...