Sayısız hastalığı var ama sürekli gülüyor

Sayısız hastalığı var ama sürekli gülüyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de kan kanseri olan 2 yaşındaki Max Pedelty, şimdiye kadar tam 14 kere zatürre geçirdi. Kalbi delik olarak dünyaya gelen Max'ta Down Sendromu da var. Küçük yaşını aşan bu hastalıklara rağmen sürekli gülen ve yaşama azminden hiçbir şey kaybetmeyen Max, İngiltere Kanser Araştırmaları tarafından "Küçük Yıldız" ödülüyle mükâfatlandırıldı.

İngiltere'de kan kanseri olan 2 yaşındaki Max Pedelty'nin yüzünden, amansız hastalığa rağmen tebessüm eksik olmuyor. Akut Myeloid Lösemi (AML) teşhisi konulan çocuğun bunun dışında sayısız hastalığı var.
Willington'da yaşayan çocuğa Eylül 2011'de AML teşhisi konuldu. Bu, çocuktaki rahatsızlıklardan sadece biri. Küçük çocuk şimdiye kadar tam 14 kere zatürre geçirdi. Kalbi delik olarak dünyaya gelen Max'ta Down Sendromu da var. nbsp;
Küçük yaşını aşan bu hastalıklara rağmen sürekli gülen ve yaşama azminden hiçbir şey kaybetmeyen Max, İngiltere Kanser Araştırmaları tarafından "Küçük Yıldız" ödülüyle mükâfatlandırıldı. nbsp;
Geçen sene kasım ayından bu sene mayıs ayına kadar kemoterapi gören çocuğun hastalığında hafifleme meydana geldi. Max'ın annesi Mandy, "Oğlum hiçbir zaman durumundan dolayı şikâyet etmedi. O daima mutlu bir çocuk oldu" diye konuştu. Oğlunun bir seferinde solunum problemi çektiğini ve yoğun bakıma alındığını belirten Mandy, "Solunum cihazları bağlıyken de gülümsüyordu" diye konuştu.
Çocuk, Newcastle'da hastanede tedavi görürken de hem hastaların hem de hemşirelerin ilgi odağı olmuş. Bunların, çocuğu görmeyi dört gözle bekledikleri ifade edildi.
Küçük Yıldız Ödülü, 18 yaşının altında kanser tedavisi gören hastalara veriliyor. Ödül kapsamında hastalara çeşitli hediyelerle ünlüler tarafından imzalanmış bir belge veriliyor. Mandy, ödülün oğlunun kanserle savaştaki azmini arttıracağını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...