Ban Ki-mun'dan ateşkes çağrısı!

/ Kaynak: AA
Ban Ki-mun'dan ateşkes çağrısı!

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin, tarafları, tarafları Mısır liderliğindeki girişimle işbirliği yapmaya ve derhal ateşkese çağırdı. Ban, "Bizzat kendim bölgeye giderek şiddetin sona erdirilmesini isteyecek ve sürmekte olan çabalara katkı sağlayacağım" diye konuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin, tarafları, Mısır liderliğindeki girişimle işbirliği yapmaya ve ateşkese çağırdı. Ban, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırısı sonucu Gazze'de Filistinli Dalu ailesinden aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu ondan fazla sivilin öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü belirtti. İsrail yerleşim birimlerine roket atışlarının devam etmesi ve İsrailli sivillerin öldürülmesinden de kaygı duyduğunu ifade eden Ban, şunları kaydetti: ''Bu saldırılar durdurulmalı. Tarafları, Mısır liderliğindeki girişimle işbirliği yapmaya ve derhal ateşkese çağırıyorum. Gerginliğin tırmanması kaçınılmaz olarak sivil halkın göreceği zararın artmasına yol açacaktır. Bundan kaçınılmalıdır. Bizzat kendim bölgeye giderek şiddetin sona erdirilmesini isteyecek ve sürmekte olan çabalara katkı sağlayacağım.''

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...