Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus uzay aracı Soyuz, Dünya'ya döndü

/ Kaynak: AA
Rus uzay aracı Soyuz, Dünya'ya döndü

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Uzay İstasyonunda (UUİ) görev yapan Amerikan, Rus ve Japon astronotları taşıyan Rus uzay aracı Soyuz, Kazakistan'a iniş yaptı. UUİ'de toplam 642 gün kalan Malenchenko, tarihteki altıncı en deneyimli uzay yolcusu olurken, 322 gününü UUİ'de geçiren Williams, 50 saat 40 dakikalık toplam uzay yürüşü süresi ile kadın astronotlar arasında yeni bir rekora imza attı.

Uluslararası Uzay İstasyonunda (UUİ)125 gün kalan Amerikalı astronot Sunita Williams, Rus kozmonot Yuri Malenchenko ve Japonya'nın JAXA Uzay Ajansı'ndan Aki Hoshide'yi taşıyan Soyuz'un, Arkalik kentinin kuzeydoğusuna iniş yaptığı belirtildi. Teknik bir sorun nedeniyle asıl iniş yapması gereken yere inemeyen Soyuz'daki astronotların yardımına 8 helikopter ile bölgeye gönderilen arama kurtarma ekipleri yetişti. Williams, Malenchenko ve Hoshide'yi taşıyan Soyuz, UUİ'den Pazar günü ayrılmıştı. UUİ'de halihazırda NASA'dan Kevin Ford'un yanı sıra Rus kozmonotlar Oleg Novitsky ve Yevgeni Tarelkin bulunuyor. Gelecek ay ekibe NASA'dan Tom Marshburn, Kanada Uzay Ajansı'ndan Chris Hadfield ve Rus kozmonot Roman Romanenko katılacak. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;UUİ'de toplam 642 gün kalan Malenchenko, tarihteki altıncı en deneyimli uzay yolcusu olurken, 322 gününü UUİ'de geçiren Williams, 50 saat 40 dakikalık toplam uzay yürüşü süresi ile kadın astronotlar arasında yeni bir rekora imza attı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...