Esad güçleri cami bombaladı: 20 ölü

/ Kaynak: AA
Esad güçleri cami bombaladı: 20 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin başkenti Şam'ın Yermuk bölgesindeki Abdulkadir Hüseyni Camisinin bombalanması sonucu 20 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Filistinli mültecilerin yoğunlukta yaşadığı Yermuk mülteci kampını sabahtan bu yana savaş uçaklarının bombaladığını ve 3 füzenin Abdulkadir Hüseyni Camisine isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere 20 kişinin yaşamını yitirdiğini çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.


Saldırıda çevre binaların da zarar gördüğü bildirildi.


Bölgedeki mahalli gazeteci Hazım Ebu Adil, AA muhabirine, Abdulkadir Hüseyni Camisinin önünde ''can pazarı yaşandığını'' ve bölgedeki Basil Hastanesi'nin yaralılarla dolduğunu söyledi.


Can güvenliği nedeniyle halkın bölgeyi terk ettiğini belirten Ebu Adil, Yermuk bölgesindeki çatışmalarda 100'den fazla askerin Suriye ordusundan ayrılarak muhalif saflarına katıldığını ileri sürdü.


Hamas Esed yönetimini kınadı
Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, yaptığı yazılı açıklamada, Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıyı ''bir daha tekrarlanmaması gereken iğrenç bir suç'' olarak tanımladı.
Hamdan, ''Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarının Yermuk kampındaki Abdulkadir Camisi'ni bombalaması iğrenç bir suçtur'' ifadesini kullandı.


Hamas'ın saldırıların durdurulması için temaslarına devam ettiğini bildiren Hamdan, Hamas olarak Suriye'de misafir olan Filistinlilerin savaşın içine çekilmesini kabul etmediklerini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...