Koç, en zengin 100 ailenin zirvesinde

- Güncelleme:
Koç, en zengin 100 ailenin zirvesinde

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi araştırmasına göre zirvede 8 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle Koç ailesi yer aldı

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi araştırmasına göre zirvede 8 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle Koç ailesi yer aldı. 6-7 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetleriyle Şahenk ailesi, 2011'de olduğu gibi ikinci sırayı alırken, üçüncü sıraya, geçen yılın 6'ncısı Ülker ailesi çıktı. Sabancı ailesi ise, bireyleri 3 ayrı şirkete bölündüğü için ikinci 3'te kendilerine yer buldu. Ekonomist dergisinin haberine göre, Erol, Türkan ve Şevket Sabancı'nın aileleriyle birlikte 5-6 milyar dolar servete sahip olduğu tahmin ediliyor. Listede Şarık Tara, Eczacıbaşı, Doğan ve Yazıcı ailesi ilk 10'a girdi. İkinci 10 içinde ise Anadolu Grubu ile Özilhan ailesi, Habaş ile Başaran ailesi, Fiba Holding ile Özyeğin, Çolakoğlu Grubu, Zorlu Holding ile Zorlu ailesi, Çukurova Holding ile M. Emin Karamehmet, Akkök Grubu ile Dinçkök ailesi, Boydak grubu ile Boydak, Sanko Holding ile Konukoğlu ve Borusan Holding ile Kocabıyık ailesi yer aldı. İlk 12 ailenin serveti ise 70 milyar dolar olarak tahmin edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...