Küçük Zeynep ninelere emanet

Küçük Zeynep ninelere emanet

YAŞAM Haberleri

Uçuruma yuvarlanan otomobilden sağ çıkan ve 26 saat sonra bulunan 1 yaşındaki Zeynep ile ilgili bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak: " Aç, susuz bir şekilde tek başına orada sağ kalmak, bir yetişkin için bile zor bir durum. Zeynep bebeği Allah korumuş diyebiliriz."



Uçuruma yuvarlanan otomobilden sağ çıkan ve 26 saat sonra bulunan 1 yaşındaki Zeynep ile ilgili bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak: " Aç, susuz bir şekilde tek başına orada sağ kalmak, bir yetişkin için bile zor bir durum. Zeynep bebeği Allah korumuş diyebiliriz." nbsp;

Evde tek başına

Uçuruma yuvarlanan otomobilden sağ çıkan ve 26 saat sonra bulunan 1 yaşındaki Zeynep'e şimdilik babasının mesai arkadaşları bakıyor. Yetkililer minik kızın dede, babaanne ve anneannesinden "talipli olana" verecek.

##tgvideo##

Şöyle haber başlıklarıyla ne çok karşılaşıyoruz: nbsp;
"İstanbul Şişli D-100 Karayolu'nda 120 kilometre hızla ilerleyen Uğur Osman Şahinkaya yönetimindeki cip, Okmeydanı'na geldiğinde kontrolden çıkarak önce bariyerlere çarptı, sonra da ters döndü. Takla atan cipte bulunan 1,5 yaşındaki Ecrin burnu bile kanamadan kurtuldu."
Veya, "Niğde'de balkonda oynarken 3. kattan düşen 1 yaşındaki Ö.F.G.'nin burnu bile kanamadı."
Yahut, "Muş merkezdeki Sunay Mahallesi Metro Kent Sitesinde Yıldırım ailesinin 2 yaşındaki çocuğu Zeynep Suda Yıldırım, evin balkonundan dengesini kaybederek düştü. Olay yerine koşan komşular, küçük Zeynep'e herhangi bir şey olmadığını ve sadece ağladığını gördü."
Çok daha çarpıcısı var: "Park halindeki patates yüklü traktörle oynayan iki çocuktan biri traktörü çalıştırdı, diğeri ise altında kaldı. Traktörün büyük arka tekerleği ile römorkun tekerlekleri üzerinden geçen çocuk ayağa kalkıp koşturmaya devam etti."

Bütün bunların nasıl olduğunu, çocukların nasıl kurtulduğunu önceki gün Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane'nin uçuruma yuvarlanan otomobilinden sağ çıkan ve 26 saat sonra bulunan 1 yaşındaki Zeynep'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak iki cümleyle özetledi:
"Aç, susuz bir şekilde yalnız başına orada sağ kalmak, bir yetişkin için bile zor bir durum. Zeynep bebeği Allah korumuş diyebiliriz."
Aynen öyle.
Bu öyle bir "koruma" ki, Zeynep'i bulanların ifadesine göre, 26 saat boyunca yağmurda ıslanmaması için "çalılardan şemsiye", rüzgârdan korunması için de "çamurdan sığınak" hazırlanmış!
Çünkü çocuklar günahsızdır.
Çünkü çocuklar tertemizdir.
...
Astsubay Murat Birdane'nin "bir tanesi" Zeynep, kendisini kurtarmaya gelen babasının meslektaşı bir astsubayın elini sıkı sıkı tutarken, dünyada yalnız kaldığını da gösteriyordu.
Bundan sonraki hayatında tutunacağı bir el olacak mıydı?
Anne ve babasının ölmesi, kardeşinin de olmaması sebebiyle birinci derecede yakını kalmayan minik Zeynep, dedesi, babaannesi ya da anneannesinden birine teslim edilecek.
Şimdilik bebeğin babasının mesai arkadaşları, eşleri ile beraber Zeynep'in başında… Sağlık durumu da gayet iyi…

Öte yandan Zeynep'in babası Murat Birdane ile annesi Mehtap Birdane'nin cenazeleri Ankara Karşıyaka'da toprağa verildi.


RESİM:

Babasının "bir tanesi"

Astsubay Üstçavuş Murat Birdane, "bir tanesi" Zeynep'in bu fotoğrafını çekerken kızıyla ilgili ne hayalleri vardı kim bilir. Minik Zeynep'in kaza sonrası 26 saat tek başına kalması, adeta yapayalnız kaldığı dünyada bundan sonraki hayatının da bir "povası" gibiydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...