Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Özal'ın sözü süper güçleri endişelendirdi"

"Özal'ın sözü süper güçleri endişelendirdi"

GÜNDEM Haberleri

Turgut Özal'ın en yakınındaki isimlerden Faik Tarımcıoğlu, "Özal, o dönem Adriyatik'ten Çin Seddi'ne güçlü bir Türk bölgesinden söz ediyordu, Türk dünyası memnundu. Ancak ABD ve Rusya rahatsız olmuştu" dedi. Tarımcıoğlu, "Bir de Kürt sorununu çözseydi Türkiye bölgeye hakim olacaktı" diye konuştu.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en yakınında bulunan arkadaşı Faik Tarımcıoğlu; ölüm olayıyla ilgili spekülasyonların bitmesi için mezarın açılması gerektiğini ve otopsinin şart olduğunu söyledi. Eski ANAP Milletvekili ve emekli Âskeri Savcı Tarımcıoğlu; 1988 yılında parti kongresinde suikast girişiminden önce salona alınan büyük çelengi dışarı çıkartarak, Özal'ın saldırıdan yara alarak kurtulmasını sağlamıştı. Özal'ın Kürt meselesini çözmek istediği için öldürülmüş olabileceğini belirten Tarımcıoğlu, "Kesin olarak, 'Ben Kürt meselesini çözeceğim' demişti. Hatta tarih bile verdi: 19 Mayıs... Ancak 17 Nisan'da öldü veya öldürüldü. 93 senesindeki o karanlık silsileye baktığımız zaman 'böyle bir şey olur mu' denilecek bir zaman değildi. Bir parti kurma çalışması da vardı" dedi. BÜYÜK GÜÇ OLACAKTIK! O günkü büyük resmin içinde sadece Kürt meselesinin olmadığını belirten Tarımcıoğlu, şöyle devam etti: "Özal, Adriyatik'ten Çin Denizi'ne lafları ediyordu. Bu, o zaman Türkistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan'da çok büyük memnuniyetle karşılandı. Bu sözler o kadar büyük siyasal ve sosyal hadiselere yol açıyordu ki; hem Rusya hem Amerika bu oluşumu asla istemiyordu. Büyük aktörler böyle bir oluşumun başında Özal'ın olacağını biliyorlardı. Bir de Kürt meselesini çözmüş bir Türkiye'yi düşünebiliyor musunuz? Orta Doğu'nun tek hakimi olur. Bunu ABD de, İsrail de, İran da, Rusya da istemez. Büyük aktörler aynı yerde buluşurlar. Onlarla samimiyet, ahbaplık yoktur. Karar vericiler soğuk kanlı katillerdir, bu işi yaparlar. CIA veya KGB ajanları bunu para karşılığı yaparlar. Bir suikast varsa, bu parmak da araştırılmalı..."AİLENİN TAVRI DEĞİŞTİ Ailesinin yıllarca Özal'ın öldürülmüş olabileceğini, bu konuda suç duyurusu yaptığını, sonra mezarının açılmasına karşı çıktığını hatırlatan Tarımcıoğlu, şöyle devam etti: "Ailenin tavrındaki bu değişim, aydınlığa kavuşturulmalı. Aile, elinde olduğu iddia edilen saç kıllarını savcıya vermedi. Karanlık güçler tarafından tehdit almış olabilirler. Şantaj da mümkündür. Kasetler, parasal ilişkiler, bunlar her zaman olabilir. Ama ben var demiyorum, olabilir diyorum. Olay ne ise çıkıp bunu açıklamalılar. Otopside yüzde yüz bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Çok ağır metallerle zehirlenmişse çıkar. Ama bir şey çıkmazsa, 'şüpheli ölüm değildir' demek de yanlış. İz bırakmayan ilaçlar kullanılmış olabilir. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...