Rusya'da en büyük nükleer tatbikat

Rusya'da en büyük nükleer tatbikat

DÜNYA Haberleri

ABD ve İsrail'in füze kalkanı sistemlerini ve yeni füzelerini test ettikleri önceki gün başlayan tatbikata karşılık Rusya da gövde gösterisi yaptı.

ABD ve İsrail'in füze kalkanı sistemlerini ve yeni füzelerini test ettikleri önceki gün başlayan tatbikata karşılık Rusya da gövde gösterisi yaptı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana ülke tarihinin en büyük nükleer tatbikatı, aynı zamanda ordunun komutanı da olan Başkan Putin yönetiminde yapıldı. Ülkenin kuzeyindeki Plesetsk üssünden ve Okhotsk Denizi'nden ateşlenen kıtalararası Topol RS-12M - SS-25 füzelerinin uzak doğudaki Kamçatka'daki hedefleri vurdu. Topol füzelerinin menzili 10 bin 500 metreyi buluyor. Başkan Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, "Stratejik nükleer sistemlerinin denendiği tatbikat, doğrudan Başkomutan Vladimir Putin'in yönetiminde gerçekleşti" açıklamasını yaptı.Stratejik ve nükleer başlıklı cruise füzelerinin denendiği tatbikatta, stratejik nükleer sistemlere dahil uzun menzilli uçaklar ile gemi ve denizaltıların test edildiğini söyleyen Peskov, "Başkomutan, tüm görevlerin başarıyla yerine getirildiği ve Rusya'nın nükleer sisteminin güvenirliği ile etkinliğini ortaya koyan tatbikatı takdir etti" ifadelerini kullandı. Peskov, bu denli büyük çaplı bir nükleer tatbikatın Rusya tarihinde ilk kez gerçekleştirildiğini altını çizdi.
Medyada çıkan yorumlarda, özellikle ABD'deki seçim kampanyası sırasında Rusya'yı hedef alan açıklamaların yapıldığı ve düşmanlıkların körüklendiği bir dönemde Rusya'nın gövde gösterisi yaptığı vurgulandı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...