Osmanlı revakları yıkılıyor

Osmanlı revakları yıkılıyor

DÜNYA Haberleri

Hac mevsiminin bitmesiyle Kâbe'nin etrafını genişletmek için yıkımlar başladı. 17. yüzyılda yapılan Osmanlı revakları da (küçük kubbeler) tek tek sökülüyor. Saygı için Kâbe'nin yüksekliğini aşmayan revakların planını Mimar Sinan hazırlamıştı. Mescid-i Haram'da 500'e yakın Osmanlı revak'ı bulunuyor.

nbsp;Hac mevsiminin sona ermesinin ardından Kâbe'nin etrafındaki tavaf alanını genişletmek amacıyla yıkım başladı. Bu çalışmalar sırasında 17. yüzyılda yapılan Osmanlı revaklarının da tek tek sökülerek taşınacağı belirtiliyor. Bazı uzmanlar, yıkılan revakların genişleme çalışmaları sırasında tekrar kullanılacağını kaydederken, konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şu anda yaklaşık 90 bin kişinin aynı anda tavaf yapabildiği Kabe'de, genişleme çalışmalarından sonra 130 bin kişinin tavaf yapabileceği ifade ediliyor. Mescid-i Haram'da 500'e yakın Osmanlı revakı bulunuyor. Kâbe'nin yüksekliğini aşmamasına özen gösterilerek yapılan bu revakların planı, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın emriyle Mimar Sinan tarafından hazırlamıştı. Tavaf alanını genişletmek için revakların yıkılması, "Osmanlı mirası yok mu ediliyor, yoksa proje bir mecburiyet mi?" sorularını akla getiriyor. Bilindiği gibi Osmanlı mirası olan Ecyad Kalesi de birkaç yıl önce yıkılıp yerine otel yapılmıştı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...