Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CIA Başkanı Petraeus İstanbul'da

- Güncelleme:
CIA Başkanı Petraeus İstanbul'da

GÜNDEM Haberleri

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Orgeneral David Petraeus, İstanbul'a geldi. Adı, Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayında yer alan ve kamuoyunda 'Çuvalcı general' olarak tanınan Petraeus, İstanbul temaslarının ardından Türkiye'den ayrılacak.

Orgeneral Petraeus'u taşıyan Amerikan hava kuvvetlerine ait askeri uçak, Atatürk Havalimanı'na indi. Petraeus'ın, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldığı öğrenildi. nbsp;

ÇUVALCI GENERAL
6 ay aradan sonra yeniden Türkiye'ye gelen Petraeus'ın gündeminde; Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadele konuları var. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in açıklamalarının hemen arkasından gelen ziyaretin zamanlaması kritik. Zira Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi'ndeki zirvede Batılı zengin devletleri, Suriye'deki gelişmeler karşısında ellerini taşın altına altına koymadıkları gerekçesiyle eleştirmiş, ABD'li komutan da Paralimpik Oyunları için gittiği Londra'da NATO kapısını kapatmıştı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye politikasını hatalı bulan Dempsey, NATO'nun, Suriye'de tampon bölge kurmasına karşı çıktığını söylemiş ve ittifakın bunun altından kalkamayacağını savunmuştu. CIA Başkanı'nın İstanbul'da kimlerle görüşeceği ve programının detayları saklı tutuluyor. Adı, Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayında yer alan ve kamuoyunda 'Çuvalcı general' olarak tanınan Petraeus, İstanbul temaslarının ardından Türkiye'den ayrılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...