Bütçe görüşmelerinde AK Parti-BDP kavgası

Bütçe görüşmelerinde AK Parti-BDP kavgası

Politika Haberleri

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "PKK kendisinden farklı düşünen Kürtleri de düşman görüyor. Kürtlük adına ulus inşa etmek de bir başka düzeyde ırkçılıktır. Kürt Baasçılığı, Kürt faşizmine hep birlikte karşı çıkmamız lazım" dedi. Eleştirilere cevap vermek için kürsüye çıkan Sırrı Sakık, hakaretler ile Metiner'in üzerine yürüdü. İki vekil güçlükle ayrılırken bu defa BDP'li Hasip Kaplan ile AK Parti'li Ayşenur Bahçekapılı birbirine girdi. Kaplan'ın ağır sözleri tepkiyle karşılandı.

nbsp;TBMM Genel Kurulu'nda yine gerginlik çıktı. Bütçe tasarısı görüşmelerinde AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, kürsüde BDP'yi eleştirdi. Metiner, 'PKK bugün bölgede silahlı bir vesayet rejimi kurmak istiyor ve büyük ölçüde bunu başarmış durumdadır. Kendisinden farklı düşünen her Kürt'ü imha edilmesi gereken bir düşman olarak gören örgüttür. Hadi Türk Mehmetler için ağlamıyorsunuz, Kürt Mehmetler'in hukukunu savununuz. Kürtlük adına ulus inşa etmek de bir başka düzeyde ırkçılıktır" dedi. nbsp;Terörist başının "tekçi zihniyet" sahibi olduğunu belirten Metiner, şöyle devam etti: "Kürt Baasçılığı, Kürt faşizmine hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Ergenekon, AK Parti hükümetinden rahatsızsa bunu anlamak mümkün. Ama Kürtlük adına birilerinin AK Parti'den tıpkı Ergenekoncular gibi rahatsızlık duyması manidardır. Biz bu ülkede Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla Çerkes'iyle herkesin hür ve eşit vatandaş olmasını sağlayacak demokratik bir cumhuriyetin mücadelesini verirken karşımıza Kürtlük adına ama tıpkı Ergenekoncuların ağzıyla düşmanlık eden bir grup çıkıyorsa, oturup düşünmemiz lazım." Metiner'in konuşmasının ardından sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 'Aslında cevap vermeye değer değilsin" diyerek kürsüdeki bardağı eline alıp havaya kaldırdı. Bu sırada bardaktaki su yere döküldü.
Sakık'ın Metiner'e doğru yürümesi üzerine, Metiner de kürsüye doğru hareket etti. Birbirinin üzerine yürüyen Sakık ve Metiner'in arasına diğer milletvekilleri girdi. Gerilim üzerine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam birleşime ara verdi. Kendisinin de bir Kürt olduğunu belirten Metiner, "Sırrı Sakık gibilerden bin kere daha Kürt'üm. Ama Sırrı Sakık Kürt'se, ben Kürt olmamayı tercih ediyorum" dedi. Sakık, Metiner'in bu sözlerine gülerek ve alkışla karşılık verdi. Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan arasında bir tartışma yaşandı. Kaplan, BDP sıralarının önüne giden Bahçakapılı'ya, 'Terbiyesizlik etme. Kadın dediğin akıllı olur' diye bağırdı. Bunun üzerine AK Parti'li milletvekilleri BDP sıralarına doğru yöneldi. Sırrı Sakık da Kaplan ile Bahçakapılı'nın arasına girerek tartışmayı önlemek istedi. Sakık, Kaplan'ı koluna girerek arka sıralara doğru götürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...