Erdoğan: Savaş gibi bir derdimiz yok

Erdoğan: Savaş gibi bir derdimiz yok

GÜNDEM Haberleri

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile görüşen Başbakan Erdoğan, hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin amacının "etkin caydırıcılık" olduğunu belirterek, "Bizim asla savaş çıkarmak gibi bir derdimiz olamaz" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından askeri törenle karşılandı. nbsp;
nbsp; Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen askeri törende, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, Erdoğan ve Rahimi tören kıtasını selamladı. Rahimi, tören kıtasını Türkçe "merhaba asker" diyerek selamladı. nbsp;
nbsp; Erdoğan ve Rahimi daha sonra, heyetlerini tanıttı. nbsp;
nbsp; Törene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik katıldı. nbsp;Erdoğan ve Rahimi, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. nbsp;

DAHA ÖNCE 7 KEZ AYNI ŞEKİLDE SALDIRI OLDU
Başbakan Erdoğan, hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin amacının "etkin caydırıcılık" olduğunu belirterek, "Bizim asla savaş çıkarmak gibi bir derdimiz olamaz" dedi. Erdoğan, "Bilinmesinde fayda var. Suriye tarafından ülkemize yapılan bu saldırı ilk değildir. Daha önce ne yazık ki 7 kez aynı şekilde bu saldırılar oldu. Dün Akçakale'de yaşanan olayı bir ülkede yaşanan çatışmanın sınır ötesini de etkilemesi gibi sıradan bir hadise olarak telakki edemeyiz" dedi. "Bizler bu bölgede sadece barış, güvenlik istiyoruz. Bizim asla savaş çıkarmak gibi bir derdimiz olamaz" diyen Erdoğan, tezkerenin amacının "etkin caydırıcılık" olduğunu söyledi. Türkiye'nin vatandaşlarını ve sınırlarını korumaya muktedir bir devlet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hiç kimse bizim bu konudaki kararlılığımızı test etmeye kalkmasın" diye konuştu. CHP ve BDP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Tezkere karşısında direnenler tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. Biz de meydanlarda halkımıza tezkereye karşı direnenleri anlatacağız" ifadelerini kullandı.

RAHİMİ: ŞİDDETİ KABUL EDEMEYİZ
İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Rahimi ise, sözlerine "Tarihte adı şanlı olan bir millettir Türkler. Biz batıda böyle bir komşuya sahip olmaktan, yani Türkiye'ye komşu olmaktan onur duyuyoruz" diyerek başladı. Rahimi, "Bu iki ülkenin sahip olduğu özel koşullar, onların kudret, iktidar, kültür ve medeniyet sahibi olduklarını göstermektedir" dedi.
Akçakale'ye düşen top mermisiyle ilgili olarak, "Türkiye'ye başsağlığı dilemek istiyorum. Her nerede şiddet yüzünden kan dökülüyorsa ve yasa dışı yollardan kan dökülüyorsa bunları kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun kınıyoruz" diyen Rahimi, "Şiddet içeren hiçbir işi biz doğru kabul etmiyoruz. Özellikle İran milleti olarak kabul etmiyoruz. Bir insanı diriltmenin bütün insanlığı diriltmek olduğuna inanıyoruz. Bir insanın ortadan gitmesini, ölmesini de bütün insanlığın ölmesi gibi görüyoruz. Bu, Kur'an'ın açık bir ayetidir" şeklinde konuştu.
Rahimi, İran'ın Türkiye ile olan ilişkilerinin samimi ve halis ilişkiler olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...