Manisa almadı, Manchester United'a gitti!

Manisa almadı, Manchester United'a gitti!

FUTBOL Haberleri

Alexander Buttner 3 gün Manisa'da kaldı, sözleşme imzalamaya hazırdı ancak yönetim 300 bin euroluk yetiştirme bedelini ödemeyince 23 yaşındaki yıldız elden kaçtı şimdi değeri 14 milyon TL...

Manisaspor'un geçen sezon 300 bin euro yüzünden almadığı Buttner'i Manchester United kaptı; Ada'da değerini 20'yer katladı.
Jimmy Floyd Hasselbaink, Kaka, Sami Hyypia Avrupa futboluna damga vuran tüm bu oyuncuların yolları Türkiye'den geçti. Kimi gittiği Anadolu takımında beğenilmedi, kimi son anda elden kaçırıldı. Bu listeye yeni bir isim daha eklendi: Alexander Buttner... 11 Şubat 2989 doğumlu Hollandalı futbolcu, geçtiğimiz sezon Manisaspor'un Manisa'ya kadar getirdiği ancak Hollanda ekibi Vitesse'ye ödenecek 300 bin euroluk yetiştiricilik bedeli nedeniyle transferinden vazgeçtiği sol bek oyuncusu. O dönem Manisaspor'un genel menajeri Öner Karalar tarafından Manisa'ya ailesi ile birlikte getirilen ve 3 gün boyunca burada kalan Buttner, Ege ekibi ile anlaşmıştı.

3.9 milyon pounda gitti!
Ancak kulüpler arasında son anda ödeme şekli nedeniyle sıkıntı yaşandı. 300 bin euroluk yetiştirme parasını Manisa 3 taksitle ödemek istedi. Vitesse buna karşı çıktı. Sonrasında devreye giren Manchester United, 3.9 milyon pound karşılığında yıldız futbolcuyu kadrosuna kattı, 5 yıllık sözleşme imzaladı. Asıl mevkiisi sol bek olmasına rağmen orta sahada da görev yapan Buttner, Manchester United'ın Wigan ile oynadığı son Premier Lig'i maçında attığı golle yıldızlaşmıştı. Kısacası kaçan balık büyük oldu.
Manisaspor'un 300 bin euro yüzünden almadığı Buttner, Manchester United'ın gelecekte çok şey beklediği isimlerden biri ve değeri artık 14 milyon TL.. nbsp;(AMK Gazetesi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...