Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irkçı Yunanlı'lar Gümülcine'de olay çıkardı

/ Kaynak: AA
Irkçı Yunanlı'lar Gümülcine'de olay çıkardı

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Trakya'da, İskeçe ve Gümülcine'de Altın Şafak (Hirisi Avgi) örgütünün siyasi bürolarının açılışına katılan örgüt mensupları Türkiye ve Türk azınlık aleyhinde gösteri yaptı. Türk Gençlik Birliği üyeleri, hakarete varan sloganlara karşılık verince olaylar patlak verdi.

Gümülcine'de, akşam saatlerinde kent meydanındaki örgüt bürosunun açılışına yaklaşık 200 kişi katıldı. Örgüt mensupları, Altın Şafak'ın bürosunun açılışının ardından ellerinde Yunan bayraklarıyla Türkiye ve Türk azınlıklar aleyhine sloganlar atarak Gümülcine Türk Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisin, Türk Konsolosluğu'nun bulunduğu caddeye girmelerine izin vermediği göstericiler burada Yunan milli marşını okuyarak sloganlar attı. Daha sonra küfürlü sloganlar eşliğinde gruplar halinde Gümülcine Türk Gençler Birliği binasının ve Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEB) bürosunun önünden geçen göstericiler yeniden kent meydanında toplandı. Çoğunluğu başka kentlerden gelen göstericiler geç saatlerde otobüslerle Gümülcine'den ayrıldı. Bu arada, kent meydanında toplanarak Altın Şafak'ı protesto eden çoğu üniversite öğrencisi bir gruba örgüt mensuplarının saldırması sonucunda kısa süreli gerginlik yaşandı. Çıkan arbedede bir öğrenci hafif şekilde yaralanırken, polis tarafları ayırmak için ses bombası kullandı. Altın Şafak'ın, İskeçe ve Gümülcine'deki bürolarının açılışına yerel halkın ilgisiz kaldığı görüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...