"Dreamliner" kâbusa döndü

"Dreamliner" kâbusa döndü

DÜNYA Haberleri

Japonya'dan sonra ABD ve Hindistan da Boeing'in Dreamliner modeline yasak getirdi. Elektrik sistemindeki teknik arıza sebebiyle yangın riski taşıyan "Boeing 787 Dreamliner" bu hata giderilene kadar havalanamayacak.

Japonya'nın ardından ABD ve Hindistan da Boeing'in Dreamliner modeline uçuş yasağı getirdi. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ülkedeki havayolu şirketlerine, bataryalarındaki teknik arızadan kaynaklanan yangın riski giderilene kadar "Boeing 787 Dreamliner" uçaklarının seferlerinin durdurulması talimatını verdi. FAA'dan yapılan açıklamada, Boeing'den, uçaklardaki bataryaların güvenli olduğunu göstermesini isteyeceğini belirtti. FAA'nın bu adımı, Japon havayolu şirketi All Nippon Havayolları'na ait Boeing 787 Dreamliner yolcu uçağının elektrik aksamındaki problem sebebiyle acil iniş yapmasının ardından geldi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...